starnieuws

Brunswijk waarschuwt criminelen: A tafra o draai now

12 Apr, 00:00

Waarnemend president Ronnie Brunswijk waarschuwt criminelen. Er zal hard worden opgetreden. (Beeld: DNA TV)


Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft donderdagavond in De Nationale Assemblee klare taal gesproken. Er zal vanaf vandaag hard opgetreden worden tegen de criminaliteit. Er zullen middelen beschikbaar zijn voor de politie en het leger om het werk in het hele land te kunnen doen. Alle posten worden versterkt. "De criminelen moeten zien dat wij geen grappen meer maken. Ik wil de samenleving van hieruit gerust stellen dat de regering de zaak gaat aanpakken", verzekerde Brunswijk.

Hij deed in verschillende talen de oproep, ook aan ouders om te praten met hun kinderen. Wanneer mensen gaan roven, zal er hard tegen hen opgetreden worden. "Tak' nanga yu pikin dat a no go roof. Want als je een kind verliest, skowtu sutu yu kiri, dan a ma lasi. Van hieruit doe ik ook een beroep tapu ala den brada nanga sisa san e go roof. Vanaf tamara a trafra o draai. En ik mag u zeggen, de politie gaat heel hard optreden. Dan ye no mus taki baka tamara, politie treedt te hard op", deelde de waarnemend president mee.

Vanaf vandaag is het "aanpakken, aanpakken, aanpakken. We gaan niet meer lachen." Tijdens de openbare vergadering waar het veiligheidsvraagstuk aan de orde was, was ook de leiding van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger aanwezig. De nieuwe leiding van de politie krijgt alle ondersteuning om de criminaliteit aan te pakken en het veiligheidsgevoel terug te brengen. Vanaf morgen zijn er meer politieagenten op straat. Ook 200 rekruten zullen worden ingezet. Brunswijk voerde aan dat de situatie in het land moeilijk is, maar dat geeft niemand het recht om te gaan roven.

Brunswijk had eerder op de dag een opmerking gemaakt dat er geen veiligheidsplan zou zijn. Hij deelde later in de avond mee dat hij niet heeft bedoeld dat er geen veiligheidsplan is, maar hij wil dat het plan nu wordt uitgevoerd. Al vier jaar wordt er gesproken over een veiligheidsplan, maar het is de hoogste tijd dat het in uitvoering wordt gebracht.


Advertentie