starnieuws

Trinidad en Tobago getroffen door mysterieuze olieramp

11 Feb, 16:47

Olie bedekt nu enkele van de ongerepte stranden van Tobago. (Foto: AFP via Getty Images)
Trinidad en Tobago overweegt de nationale noodtoestand uit te roepen vanwege een enorme olieramp van een schip dat deze week aan de grond liep en kantelde. Minstens 15 km van de zuidwestkust van Tobago is getroffen, waaronder enkele van de ongerepte stranden van het Caribische eiland.

Ongeveer 1.000 vrijwilligers hebben zich nu bij het overheidspersoneel aangesloten om de lekkage op te ruimen.

Duikers hebben geprobeerd het lek te isoleren van het schip, dat door de bemanning in de steek werd gelaten.

Farley Augustine, de hoofdsecretaris van het eiland Tobago, zei zaterdag dat de regering het ongeval kan bestempelen als een ramp van niveau 3, de hoogste. "Alles wijst erop dat we die kant op gaan", zei hij tegen persbureau AFP.

De lekkage is momenteel niveau 2, wat betekent dat het Office of Disaster Preparedness and Management van mening is dat het land de lekkage aankan.

Er wordt een nationale noodtoestand uitgeroepen wanneer lokale hulpbronnen 'overweldigd' raken en internationale hulp nodig is.

Het schip – alleen geïdentificeerd als The Gulfstream – kapseisde afgelopen woensdag voor de kust van het Cove Eco-Industrial Estate.

Er zijn geen noodoproepen gedaan.

Het incident gebeurde slechts enkele dagen vóór de carnavalsvieringen van Trinidad en Tobago, die een belangrijke bron van inkomsten zijn voor de economie.

Advertentie