starnieuws

Ramon Abrahams: Straatacties niet uit de lucht komen vallen

27 Nov, 04:53

NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams vindt de het nog nooit zo erg was in Suriname. Mensen hebben het behoorlijk moeilijk. (Beeld: René Gompers)
De straatacties zijn niet uit de lucht komen vallen, stelt Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de NDP. De situatie is volgens hem onhoudbaar geworden in het land. Na drie en een half jaar kan de regering niet nog steeds blijven stellen dat het de schuld is van de vorige regering. Die plaat is al versleten. Het volk wil dat niet meer horen, benadrukt de politicus.

Abrahams merkt op dat eenieder kan nagaan wat vóór juli 2020 betaald werd voor een liter diesel, een kilo rijst, suiker, zout, voor de stroom- en waterrekening. Of kinderen volop onderwijs hadden op de juiste wijze. In vergelijking met toen is het leven voor velen ondraaglijk geworden. "Wat we vandaag hebben, daar heeft het volk voor gekozen, maar de NDP had dit niet gewild. Wat we nu meemaken, hebben we nog nooit eerder meegemaakt in Suriname", meent de NDP-topper.

Veel NDP-toppers zijn volgens Abrahams gecriminaliseerd. Hij noemt onder andere Ashwin Adhin, ex-vicepresident en NDP-ondervoorzitter als voorbeeld. Hij is van alles vrijgesproken. Ook de zogenaamde diefstal bij de Centrale Bank van Suriname is weerlegd. "We wachten rustig af wat het volk zal beslissen op 25 mei 2025 of misschien eerder. Wij werken naar 25 mei toe". De NDP is bezig zaken op een rijtje te zetten, waarbij het duidelijk is dat zoveel mogelijk mensen nodig zijn om het land weer op de rails te krijgen. 

Advertentie

Saturday 24 February
Friday 23 February
Thursday 22 February