starnieuws

HVB betuigt medeleven met slachtoffers en nabestaanden

21 Nov, 08:13
Met grote ontsteltenis en droefheid heeft de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) kennisgenomen van de instorting van een goudmijn in het district Brokopondo die talrijke levens heeft gekost. Dit tragische ongeval heeft weer eens aangetoond hoe levensgevaarlijk de vaak illegale goudputten zijn voor mens en milieu.

De taferelen enkele jaren terug rondom het Tapoeripa gebied waar tientallen mensen zich gevaarlijk naast een graafmachine verdrongen voor een nieuwe goudvondst, staan nog vers in ons geheugen. Dit zijn helaas taferelen die dagelijks voorkomen in en nabij kleine goudmijnen in het binnenland waar er geen enkele controle- en veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen.

Is het weer wachten op de volgende ramp of zullen wij nu eens eindelijk de sector serieus ordenen, zodanig dat economisch gewin niet ten koste gaat van mensenlevens? De partij gaat ervan uit dan van regeringszijde er gepaste noodmaatregelen worden getroffen en wenst haar medeleven te betuigen aan de nabestaanden en slachtoffers van dit rampzalig ongeval.


Advertentie

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June