starnieuws

School Pusugrunu krijgt opknapbeurt

20 Nov, 01:52

Secretaris Eduard van Leeuwen van de presidentiële werkgroep 'Ontwikkeling Matawai, overhandigt een brushcutter aan granman Lesley Valentijn. (Foto's: Bureau Eenheid)
Leerkrachten van Pusugrunu, mannen uit het dorp, een team van Bureau Eenheid en de presidentiële werkgroep 'Ontwikkeling Matawai' hebben samen de mouwen opgestroopt het afgelopen weekend. De school heeft een verfbeurt gekregen, terwijl de vloer van een lokaal die vol gaten zat, opnieuw is voorzien van een cementlaag. Granman Lesley Valentijn heeft hulpmiddelen ontvangen van president Chan Santokhi om diverse problemen in het dorp aan te kunnen pakken. Dit op basis van een adviesrapport dat is uitgebracht door de presidentiële werkgroep na een bezoek aan het dorp afgelopen maand. 

Een leerkracht aan het verven. Mannen uit het dorp bieden spontaan hulp aan.

De spullen zijn aan het grootopperhoofd overgedragen door de secretaris van de werkgroep, Eduard van Leeuwen. Stanley Dijksteel, die de voorzitter is van de werkgroep, heeft in opdracht van de president ervoor gezorgd dat de spullen ter waarde van ruim SRD 80.000 zijn aangeschaft, waardoor de missie kon worden uitgevoerd. Er is logistieke hulp verleend door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, zegt Dijksteel.

De gaten in de vloer van het schoollokaal wordt aangepakt.

De granman heeft voor het dorp onder andere brushcutters, verf, kwasten, cement voor de school, kruiwagens, bestrijdingsmiddelen tegen houtluizen en vleermuizen, harken gekregen. Met deze middelen kan het dorp schoongehouden worden. Hij is ingenomen met de hulpmiddelen, waardoor het dorp nu zelf diverse zaken kan aanpakken.

De school ziet er weer fleurig uit.

Zeven leerkrachten die te Pusugrunu gestationeerd zijn, hebben geholpen om de school een verfbeurt te geven, nu de middelen hiervoor aanwezig zijn. Toen mannen van het dorp de activiteiten zagen, hebben zij spontaan meegeholpen om het schoolgebouw te helpen verven. De leerkrachten zullen nog verder gaan om het gebouw samen met de kinderen te verfraaien. Er is verder een beheersplan achtergelaten voor de school en de granman voor verdere aanpak van de houtluizenplaag, die in het weekend is bestreden.


Advertentie

Friday 21 June
Thursday 20 June