starnieuws

President: G77+China top belangrijk voor ontwikkelingslanden

15 Sep, 13:15

President Chan Santokhi wordt verwelkomd te Havana Cuba. Hij is verwelkomd door Cubaanse Minister van Energie, Vicente de La O’Levy. (Foto: CDS)
De G77+China top zal zich richten op de uitdagingen van duurzame ontwikkeling voor ontwikkelingslanden op dit moment. Hierbij zal specifiek gesproken worden over de rol van wetenschap, technologie en innovatie in de context van duurzame ontwikkeling. President Chan Santokhi is ook in Cuba voor deelname aan de G77+China top.

President Santokhi is donderdagavond gearriveerd in Havana. Hij is op de Jose Marti internationale luchthaven ontvangen door de Cubaanse Minister van Energie, Vicente de La O’Levy en Wendy Paulus-Aminta, de Surinaamse ambassadeur in Cuba, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Na zijn aankomst op het eiland gaf Santokhi aan verheugd te zijn om te participeren aan de belangrijke top voor ontwikkelingslanden.  “De G77 en China zijn bij uitstek het forum om de economische belangen van ontwikkelingslanden te verdedigen met betrekking tot al deze uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Als gevolg van de vele crises hebben deze landen te maken met grote uitdagingen op het gebied van financiën, voedsel, biodiversiteit en klimaat. Om deze uitdagingen aan te gaan biedt de top bij uitstek belangrijke mogelijkheden”, stelt de president. De aanwezigheid van de Surinaamse regeringsleider op deze top bewijst de betrokkenheid van Suriname bij het werk van de G77 en China.

Het staatshoofd spreekt de verwachting uit dat de beraadslagingen in Cuba tastbare resultaten zullen opleveren. Hij is Cubaanse president Miguel Díaz-Canel Bermúdez erkentelijke bijeenroepen van de multilaterale bijeenkomst. Vandaag en morgen zullen 134 ontwikkelingslanden en China (G77+China) bijeenkomen om de collectieve economische belangen duidelijk kenbaar te kunnen maken aan de Verenigde Naties. De bijeenkomst zal zich richten op de actuele uitdagingen van duurzame ontwikkeling voor ontwikkelingslanden.


Advertentie

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April