starnieuws

BBS hervat surveillances in Veiligheidszone Paramaribo

15 Sep, 06:47

Leden van de BBS zijn gisteravond weer gestart met de surveillance in de Veiligheidszone van Paramaribo. Het veiligheidsgevoel moet teruggebracht worden.
De Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) is na een maandenlange onderbreking, donderdagavond weer begonnen met surveillances in de Veiligheidszone Paramaribo. Dit moet de veiligheid in het verzorgingsgebied verhogen.

De veiligheid in het bestuurs- en uitgaanscentrum, de zogenaamde Veiligheidszone Paramaribo, welke door de minister van Justitie en Politie is ingesteld in januari 2021, heeft door de hervatting van de surveillance een boost gekregen. Het convenant behelst een veiligheidssamenwerking tussen Politie Regio Paramaribo, BBS, Veiligheidsdienst Centrale Bank van Suriname en de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo.

In de veiligheidszone bevinden zich belangrijke overheidsgebouwen en horeca gelegenheden. Het onlangs aangetreden Interim Management Team bij de BBS moet zich inzetten voor integriteit, discipline, meetbare operationele veranderingen, opleiding en transformatie. Dit blijkt uit een door minister Kenneth Amoksi uitgevaardigde beschikking. De surveillance moet het veiligheidsgevoel terugbrengen.

Advertentie

Friday 21 June
Thursday 20 June