starnieuws

15e uitbetaling nieuw grondslag deel gepensioneerden

06 Nov 2018, 00:00

Een vertegenwoordiging van de BBGO en Pensioenfonds in overleg met president Desi Bouterse maandag. Staand, directeur Kabinet van de President, Eugène van der San. (Foto: NII)
Meer dan de helft van de gepensioneerde ambtenaren zal op 15 november de aanpassing van hun pensioen uitbetaald krijgen. Van de rest moet de pensioengrondslag nog worden verwerkt. President Desi Bouterse heeft de Bond Belangenbehartiging voor Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) maandag voor een onderhoud ontvangen. Hierbij waren ook aanwezig de directeur van het Kabinet van de President, Eugène van der San en de directeur van het Pensioenfonds Suriname, Michael Miskin.


Vrijdag heeft Van der San een onderhoud gehad met het bestuur van de BBGO en de directeur van het Pensioenfonds. Er is gesproken over de ingediende petitie. Bondsvoorzitter Renate Wouden had daarbij aangegeven dat de leden uitvoering willen van het Staatsbesluit Welvaartsvaste Pensioenen uit 2015. Van der San heeft het gesprek met de president voorbereid en aangegeven dat het technisch niet mogelijk is om alle gepensioneerden binnen een maand uit te betalen, omdat de verwerking van hun pensioenen nog moet plaatsvinden.

“Het gesprek is zeer positief verlopen. We zijn bijzonder blij met het resultaat van het gesprek met de president”, zegt bondsvoorzitter Renate Wouden-Bhugwandass aan het Nationaal Informatie Instituut. Het bestuur van de BBGO zal de resultaten van het onderhoud voorleggen aan de leden tijdens een vergadering op 14 november.

De pensioenen worden uitbetaald op 15 november. In feite zal tijdens de algemene ledenvergadering niet veel kunnen veranderen aan het genomen besluit om alvast de mensen die verwerkt zijn in het systeem, uit te betalen. Het zal nog maanden in beslag nemen om de overige gepensioneerden in het systeem te verwerken en in FISO in te passen vanuit het oude beloningssysteem en het nieuwe beloningssysteem voor leerkrachten, waar op basis van diploma’s wordt gewerkt.

Advertentie

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May