starnieuws

Bouterse: Salarisverhoging regering wordt bevroren

03 Sep 2018, 13:41

President Desi Bouterse tijdens een persconferentie vanmiddag op de Johan Pengel luchthaven. (Foto: Leroy Troon)
President Desi Bouterse heeft bij terugkeer uit Cuba op een vraag van Starnieuws onomwonden geantwoord dat de verhoogde salarissen voor leden van de regering zullen worden bevroren. Hij heeft deze kwestie nog niet besproken met de ministers, maar zijn besluit staat vast. De president benadrukt dat hij solidariteit verwacht van ministers met de werkers aan de onderste treden van de ladder.

De president is blij dat ondanks de 'vrij benauwde sociaal-economische situatie' met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) een salarisverhoging is overeengekomen, waarbij vooral ambtenaren met lage inkomsten het beter zullen hebben. Er is lang hierover gesproken voordat overeenstemming is bereikt. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën houdt hierbij in de gaten dat de salarisverhoging geen inflatie teweeg zal brengen.

Er is volgens de president geen rekening mee gehouden dat verhoging van de salarissen van ambtenaren met zich meebrengt dat leden van de regering, ex-ministers en Assembleeleden ook meer geld zullen ontvangen. De koppeling van de salarissen is bij wet vastgesteld door een vorige regering. Ministers en Assembleeleden hebben een riant leven in vergelijking met de schoonmaakster die SRD 1.100 per maand verdient en haar kinderen twee bussen moeten nemen om naar school te gaan.

Bouterse heeft op de persconferentie benadrukt dat van ministers en anderen solidariteit wordt verwacht met de kleine man. Dat is het pad waarvoor er is gekozen. De president merkt op dat hij ooit gezegd heeft dat hij niet gelooft in de duivel, tot hij geld tegenkwam. Mensen raken de richting kwijt als het om geld gaat. Zij willen hun geld. Toen hij in het ziekenhuis lag in Cuba heeft hij allerlei dingen erover gehoord. "Ik had gehoopt meer medestanders te vinden. Het is een eenzaam pad waar wij voor gekozen hebben," voert Bouterse aan. Hij stelt paal en perk. Solidariteit wordt niet met de mond beleden. Deze kwestie wordt door de president bevroren in samenspraak met de regering.

Advertentie

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May