starnieuws

NDP blikt terug op succesvol bezoek Simons aan Europa

17 Oct, 10:43

Een bijeenkomst in Amsterdam waar de mensen werden toegesproken door NDP voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. (Foto's: NDP)
(Aangeboden)

Tijdens haar recente bezoek aan Europa heeft NDP-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons diverse belangrijke bijeenkomsten gehouden en toegesproken. Het bezoek was gericht op het versterken van de banden met de NDP achterban en de Surinaamse gemeenschap in Nederland en België, hen informeren en het verzamelen van waardevolle inzichten voor de ontwikkeling van het thuisland Suriname.

De politieke cafés, voorafgaand aan de bijeenkomsten, zorgden voor actieve participatie van de achterban, die hun zorgen en ideeën deelden. Op donderdag 10 oktober sprak Simons tijdens een zeer drukbezochte ‘Greet and Meet’ over de interne hervormingen binnen de partij, en de voorbereidingen van de NDP om na de verkiezingen van 2025 opnieuw regeringsverantwoordelijkheid te dragen. Het grondenrechtenvraagstuk voor inheemse en tribale volken, goed bestuur, de strijd tegen corruptie en armoedebestrijding, stonden centraal in de samenkomst. Ook kondigde ze aan dat de NDP werkt aan de formulering en aanname van ethische gedragscodes voor de partij. De laatste hand wordt gelegd aan het afronden van het verkiezingsprogramma.

Een belangrijk moment tijdens het bezoek was de lancering van de stichting ‘Vrienden van de NDP’, die de achterban en de Surinaamse gemeenschap in Nederland wil organiseren om het moederland te ondersteunen. Dit zal zij doen middels het houden van informatie bijeenkomsten, conferenties, webinars ter stimulering van de active participatie en bijdrage.
Op 12 oktober spraken Surinaamse ondernemers, samen met de delegatie, over de rol van innovatie en samenwerking voor de economische ontwikkeling van het land.


Op 13 oktober werd in Rotterdam de verjaardag van NDP-erevoorzitter Desiré Delano Bouterse gememoreerd, tijdens een druk bezochte meeting waarbij ook een grote groep NDPers uit België, aanwezig was. Een goedbezochte bijeenkomst met experts en deskundigen, in Amsterdam, belichtte de volksgezondheid, inkomensverdeling en het slavernijverleden, met bijdragen van experts zoals drs. Ernst Grep, mensenrechtenadvocaat Mr. Milton Castelen en drs. Urwin Vyent.

Het bezoek, dat van 8 tot 15 oktober duurde, is een groot succes geworden dankzij de inzet van Stichting Collectief Overzee Suriname en het coördinatieteam. De voorzitter sprak haar dank en waardering uit over de wijze waarop de organisatie van het geheel tot het succes heeft geleid van haar bezoek.

Uitwisseling van ideeën en voorstellen zullen bijdragen aan de ontwikkeling van een breed en inclusief beleid van de partij ten gunste van alle Surinamers, zowel binnen als buiten het land.

De NDP is in opmars in Suriname als Overzee.
Nationale Democratische Partij ó kenki a systeem


Advertentie

Thursday 17 October
Wednesday 16 October
Tuesday 15 October