starnieuws

VSV krijgt meer duidelijkheid over toekomst SLM

15 Oct, 20:32

President Chan Santokhi in vergadering met de directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij en de Vereniging van Surinaamse Verkeersvliegers. Links Minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme.
President Chan Santokhi heeft maandag samen met de clusterministers en de directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), de Vereniging van Surinaamse Verkeersvliegers (VSV) helderheid verschaft over de toekomst van de nationale luchtvaartmaatschappij. Er is benadrukt dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt met de regering. Santokhi had eerder ook al aangegeven dat de regering de SLM de komende jaren zal blijven ondersteunen.

De ontmoeting was op verzoek van de VSV, die bezorgd was over het voortbestaan van de SLM. Minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) was ook aanwezig tijdens deze bijeenkomst.

De Wetlease-operaties, die in april van dit jaar zijn gestart, kwamen ter sprake. Deze lease was noodzakelijk door de terugroeping van een vliegtuig door de eigenaar. De Amsterdam-route, die voorheen door SLM werd gevlogen, is tijdelijk uitbesteed. De huidige Wetlease-operatie houdt in dat het vliegend personeel, inclusief piloten en cabinepersoneel, voornamelijk in de regio wordt ingezet. De piloten die de Amsterdam-route vlogen, zijn op dit moment niet actief.

SLM-directeur Steven Gonesh zei dat de SLM actief bezig is met het terughalen van een eigen vliegtuig voor de Amsterdam-operatie. Volgens hem zijn de vooruitzichten positief en het is de bedoeling deze operaties op korte termijn weer zelf te kunnen opstarten. Hij geeft aan dat er hard wordt gewerkt aan het verminderen van het aantal crediteuren en aan de herschikking van schulden. “De lijst van crediteuren is aanzienlijk ingekort, en we hopen dat dit de ongerustheid vermindert.”

Een ander onderwerp dat aan bod kwam, was de problematiek rond het pensioenfonds. SLM heeft in samenwerking met het pensioenfonds een plan ontwikkeld om uit de huidige schuldpositie te komen. Dit plan is momenteel in behandeling bij de Centrale Bank van Suriname en wacht op goedkeuring, schrijft de Communicatiedienst Suriname.

Advertentie

Wednesday 16 October
Tuesday 15 October
Monday 14 October