starnieuws

Vijf Franse criminelen het land uitgezet

16 Oct, 18:40

Vijf criminelen uit Frans-Guyana zijn aangehouden en het land uitgezet. Ze waren uitgeweken naar Suriname na elf gewapende overvallen gepleegd te hebben. (Foto: OM)
Vijf voortvluchtige Fransen, die betrokken waren bij zware gewapende berovingen in Frans-Guyana, zijn dinsdag gedeporteerd naar het buurland.

Deze criminelen hebben de afgelopen maanden meerdere gewapende berovingen gepleegd in Frans-Guyana en schroomden er niet voor om zelfs de plaatsvervangend burgemeester Bernard Sellier, te beroven en te gijzelen.

Bij een confrontatie met de politie in Frans-Guyana heeft de hoofdverdachte op de politie geschoten. In totaal hebben deze criminelen elf gewapende overvallen gepleegd, waarvan de laatste zondag waarna zij uitweken naar Suriname.

Door intensieve coördinatie en informatie-uitwisseling met de Gendarmerie, gecombineerd met gedegen inlichtingen vergaring en onderzoek door het Justitieel Interventie Team, zijn de verdachten gelokaliseerd en op dinsdagmiddag 15 oktober 2024 aangehouden. Ze werden vervolgens onmiddellijk gedeporteerd naar Frans-Guyana.

Met deze actie onderstreept Suriname ten overvloede dat het geen onderdak biedt aan internationale criminelen, bericht de Unit Public Relations Openbaar Ministerie.

Advertentie

Wednesday 16 October
Tuesday 15 October
Monday 14 October