starnieuws

Brunswijk: Ik ben klaar met PL na oorlog verklaring

16 Oct, 12:04

Vicepresident tevens voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk, beantwoordt vragen van journalisten. (Beeld: RTV)
Vicepresident (vp) tevens voorzitter van de ABOP benadrukt dat minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken tevens eerste ondervoorzitter van Pertjajah Luhur, (PL) hem de oorlog heeft verklaard. Op grond hiervan gelden de afspraken die gemaakt zijn niet meer. PL vehicle is er niet meer voor Brunswijk om de Javaanse gemeenschap te trekken. Hij heeft daarom nu een samenwerking met PDO, Nieuwe Stijl KTPI en de groep Djojo die zich omgedoopt heeft in de politieke partij Democraten van Suriname.  De vp heeft duidelijk aangegeven tegenover journalisten vandaag dat hij klaar is met de PL.

Somohardjo was een week met verlof, waarbij intussen een CLAD onderzoek wordt gepleegd op zijn ministerie. President Chan Santokhi had aangegeven dat binnen een week de zaak duidelijk moest zijn. Vandaag is die week verlopen en de geruchtenmachine maakt overuren. De vp merkt op dat in het begin diverse namen zijn genoemd onder wie Lothar Boksteen, Urmila Ramlagansing, Maurits Hassankhan, Sonny Kertoidjojo en Stanley Betterson. Het gaat om mensen die ervaring hebben en het roer op Binnenlandse Zaken zouden kunnen overnemen. Brunswijk zegt dat hij ze persoonlijk heeft gebeld, maar er is nog geen besluit genomen. De situatie is veranderd nadat hem de oorlog is verklaard en er geen correctie is gekomen vanuit de PL.

Brunswijk merkte op dat de Inheemse, Javaanse en Marrongemeenschap de meest achtergestelde groepen zijn. Daarom biedt hij hen altijd de ruimte om zich te verheffen. Nadat de PL besloot alleen de verkiezing in te gaan, heeft de ABOP andere groepen uit de Javaanse gemeenschap aangetrokken. De ABOP is nu klaar met de PL. Brunswijk voelt zich niet meer geroepen om zich aan zijn woord te houden, nadat hem de oorlog is verklaard.

Minister Somohardjo om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij nu niets kan zeggen. Er is met de president stilte afgesproken rond deze kwestie. Hij houdt zich daaraan.

Advertentie

Wednesday 16 October
Tuesday 15 October
Monday 14 October