starnieuws

Wijnhard en Kuldipsingh beëdigd voor Tuchtcollege Notariaat

16 Oct, 22:34

President Chan Santokhi wordt geflankeerd door de rechters Siegline Wijnhard, voorzitter Tuchtcollege voor het Notariaat, en Maytrie Kuldipsingh, plaatsvervangend voorzitter. (Foto: Kabinet van de President)
Rechter Siegline Wijnhard is beëdigd als voorzitter van het Tuchtcollege voor het Notariaat en Maytrie Kuldipsingh, eveneens lid van het Hof van Justitie, als plaatsvervangend voorzitter. De aanstelling van Wijnhard en Kuldipsingh onderstreept het belang van juridische deskundigheid en onafhankelijkheid in deze tuchtinstantie, zei president Chan Santokhi bij de ceremonie dinsdag in het presidentieel paleis.

President Santokhi omschreef de beëdiging als een cruciaal moment voor het waarborgen van de verantwoordelijkheid binnen het notariaat. “Dit is een belangrijke mijlpaal voor Suriname om voortdurende inspanning voor de integriteit, het professionalisme en de verantwoordelijkheidsplicht binnen ons notariaat hoog te houden”, onderstreepte hij. De vorige voorzitter ging op 1 februari dit jaar met ontslag vanwege het bereikt hebben van de pensioengerechtigde leeftijd, wat de weg vrijmaakte voor deze nieuwe aanstelling. 

Wijnhard sprak van een grote eer om het voorzitterschap op zich te mogen nemen. Het voorzitterschap is voor haar geen nieuw terrein, omdat zij reeds geruime tijd heeft gefungeerd als plaatsvervangend voorzitter. Zij kijkt ernaar uit om met deze verantwoordelijkheid verder bij te dragen aan het notariaat, bericht de Communicatiedienst Suriname.

Advertentie

Thursday 17 October
Wednesday 16 October
Tuesday 15 October
Monday 14 October