starnieuws

De rol van arbeid in een eerlijke samenleving

17 Oct, 02:56

Wayne Telgt, vicevoorzitter SPA
(Ingezonden)

Om een rechtvaardige samenleving te bouwen, moeten zowel werknemers als werkgevers een plek hebben aan de politieke besluitvormingstafel. De Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) pleit daarom voor een coalitieregering die sociaaldemocratische waarden hoog in het vaandel draagt, waarin de stem van de arbeid - inclusief de werkgevers en het bedrijfsleven - serieus wordt genomen. Dit is de sleutel tot het creëren van een duurzame, sociale en economische balans die gunstig is voor iedereen in de samenleving.

De komende verkiezingen bieden Suriname de kans om de vertegenwoordiging van de arbeid te versterken in DNA en de regering. Met de SPA in de keuken kan het land vooruitgang boeken door een regering te vormen waarin zowel werknemers, werkgevers als gepensioneerden worden gehoord. Dit is een unieke kans om een inclusieve toekomst te bouwen waar niemand wordt achtergelaten en waar economische vooruitgang hand in hand gaat met sociale rechtvaardigheid.

Met de SPA in DNA en mogelijk ook in de regering, kan Suriname een pad inslaan waarin sociaal dialoog en vertegenwoordiging van de arbeid voorop staan. Samen kunnen we bouwen aan een toekomst waarin Suriname zich als een rechtvaardige, sociaaldemocratische samenleving verder ontwikkelt. Voor gepensioneerden betekent dit een kans om niet te wachten, maar nu al te profiteren van de welvaart die zij mede mogelijk hebben gemaakt.

Wayne Telgt
Vicevoorzitter Surinaamse Partij van de Arbeid


Advertentie

Thursday 17 October
Wednesday 16 October
Tuesday 15 October