starnieuws

NDP houdt road show op 37e verjaardag; 13 juli bestuursverkiezing

04 Jul, 10:43
(Aangeboden)

Een grote road show, georganiseerd door de Nationale Democratische Partij (NDP), waarbij vanuit verschillende locaties zal worden gestart en gereden door de straten van Paramaribo, Wanica en Commewijne, markeert de viering van haar 37e jaardag. Dit zal plaatsvinden vanmiddag om 17.00 uur.

De oprichting van de NDP 37 jaar terug, markeert ongetwijfeld een belangrijk moment in de Surinaamse politieke geschiedenis,  waarbij de partij zich niet als religieuze of etnische partij heeft gepresenteerd, maar als een waarachtige nationale partij; Uitsluitend opkomend voor de belangen van land en volk en niet van het buitenland of friends & family.
Ontstaan vanuit de 25 februari Beweging, dus als kind van de revolutie, heeft de partij een significante rol gespeeld in het politieke landschap van Suriname, met meerdere regeringsperioden onder haar leiding, waarin belangrijke bijdragen en resultaten, op diverse gebieden zoals huisvesting, infrastructuur, sociale zorg, gezondheidszorg, onderwijs, economie en productie, zijn geleverd.

De belangrijkste bijdrage en verworvenheid van de partij is de natievorming, rekening houdend dat wij allen Surinamers zijn en dat ongeacht de religieuze, etnische en politieke afkomst wij één volk zijn en wij dan ook van mekaar moeten houden. De soso lobi en multi ideologie, is tot op de huidige dag zichtbaard in alle geledingen van de partij. De NDP heeft vanaf haar oprichting een historische groei gezien welke te danken is aan de trouw en toewijding van de leden en sympathisanten van de partij. Hierbij zou een zeer lange lijst van namen genoemd kunnen worden en daar is de ruimte er hier niet voor. 

Toch moet de naam van de leider van de Revolutie en de huidige voorzitter van de partij, Desire Delano Bouterse, hier wel genoemd worden vanwege de onuitwisbare bekwaamheid, leiderschap en meer dan excellente manier waarop hij, op een zeer sociaal bewogen manier, niet alleen leiding heeft gegeven aan de partij maar ook aan het land als ware volkspresident. Zijn legacy is onuitwisbaar.

De partij brengt een ode en felicitatie aan zij die aan de basis van de revolutie hebben gestaan, de oprichters van de NDP, de stonfutu’s, de mannen, vrouwen en jongeren, ook aan zij die ons zijn voorgegaan, die aan de groei en ontwikkeling van de partij, een belangrijke bijdrage hebben geleverd en degenen die zich tot vandaag onvermoeibaar inzetten. Dit is in de afgelopen 37 jaren van groot belang geweest en belangrijk voor de toekomst van de partij .
De NDP staat wederom, aan de vooravond van de landelijke verkiezingen, voor de belangrijkste uitdaging, om samen met u het land te gaan leiden. Laten wij de gelederen sluiten en vastberaden voldoen aan de wil van het volk om haar te leiden naar betere tijden. Wij zeggen dank aan de Almachtige voor zijn kracht en leiding in de afgelopen jaren.

Tot slot kan aangegeven worden dat op 13 juli 2024, de partij haar interne verkiezingen zal houden voor het kiezen van een nieuw bestuur. Laten wij eensgezind en met liefde voor elkaar dit tot een goed resultaat brengen. Op een nog nader te bepalen datum, na de bestuursverkiezingen, zal de partij vervolgens een grote massameeting houden als start van haar verkiezingscampagne.

Het moge duidelijk zijn dat de NDP alive and kicking is.
Uw Nationale Democratische Partij
One Nation, One Destiny.

Advertentie

Sunday 07 July
Saturday 06 July
Friday 05 July