starnieuws

Rotary Quota doneert apparatuur aan ziekenhuizen

05 Jul, 20:52

Artsen en leden van de Rotary Club of Paramaribo Quota dragen met een borstkolf-apparaat symbolisch de apparatuur over.
De Rotary Club of Paramaribo Quota heeft medische apparatuur symbolisch overhandigd aan de Vereniging van Kinderartsen in Suriname (VKS).  Deze medische apparaten met een waarde van ruim US$ 43.000 werden gedoneerd voor de kinderzorg. De overhandiging vond plaats in het Diakonessenhuis. 

Vorig jaar ontving Rotary Club of Paramaribo Quota een donatie van 45.000 euro van een crowdfundingplatform dat op zijn beurt donaties ontving voor onder meer het SU4SU-gezondheidszorgproject. In samenwerking met de donateurs is besloten het geld te doneren aan Rotary Club of Paramaribo Quota voor een zorgproject bij voorkeur voor kinderen. Kinderen zijn een speciale doelgroep  en daarom besloot deze club in samenwerking met de organisatie van kinderartsen in Suriname om de benodigde speciale zorgapparatuur aan te schaffen voor verschillende ziekenhuizen in Suriname.

De VKS is er voor de kinderzorg in alle Surinaamse ziekenhuizen. In november 2023 heeft de VKS een projectvoorstel ingediend waarin de behoefte werd aangegeven voor noodzakelijke apparatuur voor de kinderafdelingen van de diverse ziekenhuizen te weten het Diakonessenhuis, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Sint Vincentius Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Nickerie. ’s Lands Ziekenhuis komt niet voor op de lijst omdat het al een volledig ingerichte HighCare Unit heeft die met behulp van andere donaties is opgezet.

De volgende apparatuur werd gedoneerd:
-Diakonessenhuis: 1 borstkolfapparatuur, 2 stuks Perfusorspuiten, 2 monitoren, 2 uitzuigapparaten
-Sint Vincentius Ziekenhuis: 4 Perfusorspuiten, 1 monitor, 2 uitzuigapparaten en 1 biliblanket
-Academisch Ziekenhuis Paramaribo: 1 biliblanket
-Streekziekenhuis Nickerie: 2 Perfusorspuiten

Maternal & Child Health is één van de zeven areas binnen Rotary International waarvoor zij zich sterk maakt. In de maand juli wordt wereldwijd binnen de Rotary extra aandacht besteed aan dit gebied van de gezondheidszorg. Daarom vond Rotary Quota het ook meer dan gepast om de medische apparaten te overhandigen in deze periode. 

Advertentie