starnieuws

Bordo nog steeds opgesloten in cel Brazilië

05 Jul, 08:41
Joël 'Bordo' Martinus wordt nog steeds gevangen gehouden in een Braziliaanse cel. Het is nog niet duidelijk of hij uitgeleverd zal worden aan Frankrijk of aan Suriname. Dat is een besluit dat in het zuiderbuurland wordt genomen, zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking op een persconferentie donderdag. 

Bordo moet 8 jaar straf uitzitten in Frankrijk. Hij is in 2019 bij verstek veroordeeld voor drugshandel. Frankrijk had ook een opsporingsbevel lopen tegen hem. Brazilië en Frankrijk hebben wel een uitleveringsverdrag. Ramdin zei dat Bordo juristen in dienst heeft genomen die hem bijstaan. 

De bewindsman merkte op dat er twee opties zijn. Of hij wordt uitgeleverd aan Frankrijk of aan Suriname waar een strafzaak tegen hem loopt. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan moord, medeplegen/medeplichtigheid tot moord; doodslag, medeplegen/medeplichtigheid aan doodslag; bedreiging met misdrijf; deelneming criminele organisatie, overtreding Wet Verdovende Middelen en overtreding Wet Money Laundering.

Advertentie