starnieuws

EK 2024: Spanje maatje te groot voor Duitsers

05 Jul, 15:45

Dani Olmo schiet de openingstreffer tegen Duitsland binnen. (Foto's: ESPN)

Florian Wirtz is de held van Duitsland die in de 89e minuut verlengingen voor zijn land afdwingt.

Mikel Merino brengt Spanje in de tweede verlenging op voorsprong; Spanje in de halve finales.
In Stuttgard Arena lijden de Duitsers hun eerste verlies in dit toernooi. De gastheer ligt uit het EK 2024-toernooi. De wervelende Spanjaarden waren toch een maatje te groot voor de Duitsers. Spanje won verdiend met 2-1, na discutabele arbitrage van de Engelse Anthony Taylor, in de verlengingen.

Pedri hinkte al na acht minuten van de Spaanse kwartfinale tegen Duitsland, nadat hij de blessure twee minuten eerder had opgelopen. De middenvelder van Barcelona, ​​die de afgelopen jaren met verschillende blessures kampte, werd in de eerste minuten weggevaagd door Toni Kroos en zag er emotioneel uit toen hij met een spierprobleem het veld verliet en werd vervangen door Dani Olmo.

Het is een geweldige tactische strijd op het middenveld. Spanje doet het momenteel erg goed en heeft defensief weinig te lijden. Als Spanje aanvalt, geven ze een gevoel van gevaar.

De eerste helft van dit duel vonkt nog niet echt. Er is veel agressie en zijn er enkele momenten van kwaliteit, maar geen van beide doelmannen werd echt op de proef gesteld.

Spanje brengt de doorbraak in de tweede helft. Dani Olmo, die de ongelukkige Pedri vervangt, geeft hen vroeg in deze tweede helft het voordeel en het is een schitterende finish van de speler uit Leipzig. Lamine Yamal pakt hem vanaf de rechterkant met een lage pass en Olmo rent ernaartoe, waarbij hij de eerste keer toeslaat om langs Manuel Neuer de hoek in te komen. Briljante timing.

Dat is het tweede doelpunt van Dani Olmo op dit EK, en de derde assist van Lamine Yamal.

Gastland Duitsland weet dat het moet reageren en trekt ten aanval. Vervolgens zijn er enkele hete standjes voor het Spaanse doel.

Niclas Füllkrug krijgt de beste kans op de gelijkmaker. Hij trapt op de paal. Füllkrug wringt zich uitstekend voor Nacho en verlengt een voorzet van Florian Wirtz richting doel. De bal belandt op de paal. Spanje ontsnapt.

Duitsland heeft de druk behoorlijk opgevoerd nadat het op achterstand was gekomen, maar de reactie van Spanje is behoorlijk slim. Ze hebben het tempo verlaagd en proberen elk momentum te onderdrukken.

Dan mist Havertz het doel. Hij rent over zijn man heen en breekt foutloos, maar chipt naar de aanstormende Unai Simón en het is bijna perfect, maar hij gaat een meter te hoog en schiet het doel voorbij.

Duitsland krijgt de gelijkmaker(89')! Er is al een groot deel van de tijd sprake van urgentie sinds ze op achterstand kwamen en het is Florian Wirtz die hun doel bereikt, onder veel lawaai van de thuisfans. Maximilian Mittelstädt's voorzet gaat diep naar Joshua Kimmich en hij slaat terug naar de Leverkusen-speler, die zijn schot onder controle houdt en het via de tweede paal binnen ziet gaan.

In de eerste verlengingen mist Wirtz opnieuw het doel. Hij doet alles goed en haalt een bal richting de tweede paal, maar zijn inzet gaat slechts centimeters naast. Nagelsmann heeft zijn hoofd in zijn handen en dat is geen wonder: het was bijna 2-1 voor Duitsland.

Beide teams bereiken hun grenzen, het is ieders spel hier. Nu zijn er geen wissels meer.

Ongelooflijk! Mikel Merino staat op en kopt het net in om deze wedstrijd mogelijk met nog maar een minuut te gaan te beslissen. De voorzet van Olmo is perfect en Merino springt achter Rüdiger aan en kopt de bovenhoek in. Spanje leidt met 2-1!