starnieuws

Copa America 2024: Na penalty's Canada naar halve finales

06 Jul, 00:11

Jacob Shaffelburg uit Canada viert feest nadat hij het eerste doelpunt van het team heeft gescoord tijdens de kwartfinale van de CONMEBOL Copa America 2024 tussen Venezuela en Canada in het AT&T Stadion. (Getty Images)
De geschiedenis staat op het spel voor zowel Venezuela als Canada als ze elkaar ontmoeten in het AT&T Stadium in Arlington, Texas, in de tweede kwartfinale van de Copa America. Argentinië heeft zich donderdag al als eerste halve finalist geplaatst na een strafschoppenreeks tegen Ecuador. Canada staat voor het eerst in de kwartfinales van dit toernooi en ziet kans met de sudden death penalty's de halve finales te halen. Hun volgende tegenstander is Argentinië.

Venezuela, lang beschouwd als een van de underdogs van het Zuid-Amerikaanse voetbal, zou garanderen dat ze hun beste Copa America-wedstrijd evenaren door voorbij Canada te komen, waardoor ze op zijn minst hun vierde plaats in 2011 zouden evenaren.

De Canadezen openen verrassend bij de eerste beste kans die ze krijgen. Jacob Schaffelburg schopt met zijn rechterbeen vanuit het midden van het strafschopgebied in de rechterbenedenhoek. Nog geen kwartier in het duel en Canada staat voor.

Venezuela blijft het doel van Maxime Crépeau bestoken. Salomón Rondón ziet zijn pogingen geblokkeerd of wijd gaan. De Canadezen komen zeker twee keer dicht bij om de score te vergroten, maar falen op de een of andere manier.

Canada zette een fantastische tegenaanval in, Shaffelburg plaatste Jonathan David op een stuk ruimte voor het strafschopgebied, maar een zware eerste aanraking liet de Lille-speler in de steek en Rafael Romo stond op zijn plaats, terwijl de bal naast het doel gaat.

Canada heeft sinds de openingsgoal nog een aantal goede kansen gehad op een tweede doelpunt, waarbij het de kenmerkende tegenaanvalstijl van Jesse Marsch speelde. Maar de Canadezen zijn er tot nu toe niet in geslaagd hun voorsprong te vergroten.

Het is Salomón Rondón die in de tweede helft de gelijkmaker scoort. Venezuela haalt de bal uit hun strafschopgebied naar het middenveld. Moïse Bombito daagt Rondón uit, maar de aanvaller wint de bal. Ondertussen is Crépeau uit zijn doel gekomen, maar zit hij nu gevangen in niemandsland, waardoor Rondón op opmerkelijke wijze vanaf het middenveld in een open net kan schieten!


De Canadese keeper Maxime Crépeau holt achter de bal aan die vanuit het middenveld in zijn doel wordt getrapt.

Het duel gaat naar de penalty's!
Salomón Rondón scoort; Venezuela 1
Jonathan Osorio scoort; Canada 1
Yangel Herrera mist
Liam Millar mist
Tomás Rincón scoort Venezuela 2
Moïse Bombito scoort Canada 2
Jefferson Savarino mist
Stephen Eustaquio mist
Jhonder Cádiz scoort Venezuela 3
Alphonso Davies scoort Canada 3

En dan sudden death
Wilker Ángel mist  Venezuela 3
Ismaël Koné scoort Canada 4



Advertentie