starnieuws

Straatrover op schuiladres in Albina opgepakt

05 Oct, 10:51

Rover
Straatrover S.R. (24) is op een schuiladres in Albina in de kraag gevat. Hij wordt ervan verdacht zich op 29 augustus schuldig te hebben gemaakt aan een straat beroving op de kruising van de Flamingo- en de Prinsessestraat. 

Bij een ingesteld onderzoek van de politie is duidelijk op camerabeelden te zien hoe de verdachte een manspersoon die vanuit een winkel liep, van achteren aanviel en hem enkele vuistslagen toebracht en vervolgens van zijn gouden halsketting van 100 gram beroofde. Na de daad rende de straatrover weg en nam plaats in een gereed staande voertuig dat met hoge snelheid wegreed. 

Het voertuig met de automobiliste C.R., werd later op de dag aan de Munderweg gesignaleerd en klemgereden. Deze vrouwelijke verdachte werd aangehouden en hield de wetsdienaren voor niets af te weten van de beroving, aangezien het voertuig op het tijdstip van de beroving bij haar vriend B.W. was, meldt de politie Public Relations. 

De vriend werd vervolgens opgespoord en eveneens in de kraag gevat. Het verdere onderzoek heeft uitgewezen dat B.W. met de jongere broer van zijn vriendin C.R. was en op een bepaald moment door hem thuis werd afgezet. Hierna ging S.R. met het voertuig weg en keerde na ongeveer 40 minuten terug bij B.W. Vanaf dat moment werd S.R. gezocht zonder het gewenste resultaat en werd uiteindelijk donderdag door de politie van Albina op zijn schuilplaats aangetroffen en in de boeien geslagen. De gouden ketting is nog niet achterhaald.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte S.R. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld, terwijl de zus en haar vriend zijn heengezonden. Aan de aanhouding van de verdachte die het voertuig bestuurde ten tijde van de beroving wordt gewerkt.

Advertentie