starnieuws

Knock-outfase Copa America: Argentinië-Ecuador openen kwartfinales

04 Jul, 12:50
De teams van Lionel Scaloni en Félix Sánchez staan later vandaag tegenover elkaar in het NRG Stadium in Houston, Texas. De knock-outfase van het oudste toernooi voor nationale teams ter wereld begint. Argentinië wacht op Lionel Messi. Vandaag begint een nieuwe fase van de 48e editie van de CONMEBOL Copa América: de knock-outfase gaat van start.

De eerste kwartfinale gaat tussen Argentinië (1e in groep A met 9 punten) en Ecuador (2e in groep B met 4 punten).

Argentinië arriveert in goede vorm: ze hebben de topscorer van het toernooi (Lautaro Martínez, met 4 doelpunten), hebben nog geen tegen doelpunten gekregen en streven naar opeenvolgende kampioenschappen. Het wachten is op de terugkeer van Lionel Messi, die vanwege een blessure de wedstrijd tegen Peru in de derde ronde miste.

Aan de kant van Ecuador worstelden ze tot het einde met Mexico in de derde ronde en stelden ze deze plek veilig met een gelijkspel. Moisés Caicedo verkeert in uitstekende vorm en Kendry Páez heeft ondanks zijn jonge leeftijd de volwassenheid getoond om het team te leiden.

Geschiedenis: Argentinië-Ecuador
Ze hebben elkaar zestien keer ontmoet in de CONMEBOL Copa América en Ecuador moet nog winnen van Argentinië. Ze kwamen slechts één keer in knock-outrondes: in de kwartfinales van 2021, met een Argentijnse overwinning met 3-0.
In hun zestien ontmoetingen won Argentinie elf keer en speelden ze vijf keer gelijk.

Argentinië heeft zijn laatste acht wedstrijden in alle competities gewonnen, wat overeenkomt met de beste win reeks onder Lionel Scaloni. Een overwinning in de kwartfinales tegen Ecuador zal een nieuw record vestigen voor La Albiceleste sinds hun huidige coach in september 2018 debuteerde.

Lautaro Martínez heeft vier doelpunten gescoord in de CONMEBOL Copa América 2024. Slechts twee Argentijnse spelers hebben dat aantal in één toernooieditie in de 21e eeuw overtroffen: Juan Román Riquelme in 2007 en Lionel Messi in 2016, beiden met elk vijf doelpunten.

Kendry Páez uit Ecuador had het meeste balherstel (19) en was de op een na hoogste schutter (10, na de 13 van Salomón Rondón) van alle teams in Groep B van de CONMEBOL Copa América 2024.

Emiliano Martínez kreeg geen tegen doelpunten in de groepsfase van de CONMEBOL Copa América. Als hij in de kwartfinales de nul houdt, evenaart hij de vier nul tegendoelpunten die hij in de laatste editie van het toernooi in Brazilië behaalde. Slechts één Argentijnse doelman heeft vier keer zijn netten schoon gehouden in twee verschillende edities van het toernooi: Sergio Romero in 2015 en 2016.

Advertentie

Sunday 07 July
Saturday 06 July
Friday 05 July