starnieuws

Lula annuleert reis naar COP29 na hoofdletsel

26 Oct, 02:54

Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva spreekt tijdens de aankomst van Braziliaanse burgers uit Libanon, in Guarulhos, Brazilië. (Foto: Reuters)
De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft een reis naar de VN-top COP29 geannuleerd, zo meldde zijn kantoor vrijdag, na medisch advies nadat hij afgelopen weekend een hoofdletsel had opgelopen.

Lula onderging vrijdag nieuwe medische onderzoeken, waaruit bleek dat hij in "stabiele" toestand verkeert na een val die trauma aan de achterkant van zijn hoofd veroorzaakte, hechtingen vereiste en resulteerde in een kleine hersenbloeding.

Hij was al gedwongen een reis naar Rusland te annuleren voor een top van de BRICS-groep van grote opkomende markten.

Volgens een medisch rapport is Lula gezond genoeg om zijn taken in Brasilia uit te voeren en zal hij binnen vijf dagen nieuwe tests ondergaan. De Braziliaanse leider zou maandag naar Colombia reizen voor de VN-top COP16 om vervolgens verder te vliegen naar Bakoe, Azerbeidzjan.

President Chan Santokhi zal afreizen naar Colombia en daarna naar Bakoe in Azerbeidzjan waar de 29e klimaattop wordt gehouden. De top wordt gehouden van 11 tot 22 november.

Advertentie
Kuldipsingh NV in alle winkels

Saturday 26 October
Friday 25 October
Thursday 24 October