starnieuws

Nurmohamed hakt vandaag knoop door voor vuilophaal

25 Oct, 00:00

Minister Riad Nurmohamed van OW.
In diverse wijken is er een week lang geen vuil opgehaald. Ondernemers moeten betaald worden door de regering. De schulden stapelen zich maar op. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft tijdens een regeringspersconferentie meegedeeld aan journalisten dat hij later op de dag de knoop doorhakt. Hij onderkent dat er grote schulden zijn ontstaan die niet meteen betaald kunnen worden.

Een oplossing is dat de samenleving gedeeltelijk ook betaalt voor vuilophaal. In het verleden waren er al gekleurde zakken geïntroduceerd voor de districten. Nurmohamed wil met de regering bespreken hoe op een andere manier de vuilophaal gegarandeerd kan worden. Daartoe moet een besluit worden genomen.

Het vuilophaalprobleem van Para was tot de president en vicepresident beland. De ondernemer die niet was betaald, had het werk neergelegd. Er is toen een andere ingeschakeld. Maar nog steeds zijn er plekken in Para waar langs de bermen nog veel gele zakken te zien zijn. Niet alle vuil is opgehaald.

In verschillende gebieden doen honden, ratten en aasgieren zich tegoed aan het vuil. Vele zakken zijn gescheurd. Er zijn zeer onhygiënische situaties ontstaan. Gevreesd wordt voor uitbraak van ziekten. De minister belooft dat hij vandaag een besluit neemt over hoe de situatie zal worden aangepakt.

Advertentie
Kuldipsingh NV in alle winkels

Friday 25 October
Thursday 24 October
Wednesday 23 October