starnieuws

ECD sluit opnieuw supermarkten na controle

23 Oct, 08:50

ECD heeft dinsdag na controle verschillende supermarkten gesloten omdat er overtredingen zijn begaan door de winkeliers.
Tijdens controle van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), blijkt dat veel winkeliers zich schuldig maken aan prijsopdrijving. Diverse winkels zijn dinsdag gesloten te Houttuin en de Martin Luther Kingweg.

De ECD heeft overtredingen geconstateerd waaronder prijsopdrijving, prijsaanduiding, voorverpakte goederen die minder in gewicht zijn en illegale medicamenten. Bij Supermarkt F. aan de Martin Luther Kingweg no.99 is er prijsopdrijving geconstateerd op de producten phosphatine (Multicereal en Honey) en bruine suiker. Bij verdere controle is aangetroffen paracetamol dat ten verkoop werd aangeboden. Deze medicamenten zijn in beslag genomen en de winkel is door kordaat optreden van de ECD onmiddellijk gesloten.


Supermarkt R. aan de Cassialaan no.66B is gesloten nadat het is gebleken dat erop diverse basisgoederen zoals zout, suiker, zonnebloemolie en babyvoeding, geen prijzen waren aangegeven. Verdere controle wees uit dat de weegschaal niet was gekeurd.

Bij Supermarkt T. aan de Martin Luther Kingweg  no.179 is geconstateerd dat voorverpakte goederen waaronder bruine suiker minder in gewicht werden verkocht. De winkel is gesloten. Hierbij zijn artikelen van de Wet Vergunningen Beroepen en Bedrijven en de Wet tegengaan Smokkelen  overtreden.

Verder heeft de ECD  controlewerkzaamheden gedaan bij supermarket 168 aan de Wilhelmina no.98. en supermarket J. aan de Malanweg no.170. Er zijn in beide gevallen geen overtredingen geconstateerd, meldt EZ.

De samenleving wordt ook opgeroepen om vermoedens van prijsopdrijving en hamsteren door te geven. Klachten kunnen nog steeds worden doorgegeven via het verkort nummer 1940, Whatsapp +5978530915 en op het telefoonnummer 483949.

Advertentie

Wednesday 23 October
Tuesday 22 October
Monday 21 October