starnieuws

COVAB krijgt institutionele versterking van Zuid-Korea

24 Oct, 20:42

Docent en studenten met een anatomie pop. (Foto's: COVAB)

Studenten naast een nieuw hospitaalbed.
Het EFS College COVAB krijgt financiering voor het aankopen van medische apparatuur voor de praktijklokalen ter waarde van US-dollar 186,629.81. Deze schenking van Republiek Zuid-Korea is in het kader van het ‘Official Development Assistance (ODA) grant project proposal for medical equipment for strategic health institutions in the Republic of Suriname.”

De gelden zijn beschikbaar gesteld ter versterking van strategische gezondheidsinstellingen in Suriname. Deze investering is gericht op het verhogen van de kwaliteit van het verpleegkundig onderwijs en het creëren van een veilige leeromgeving voor studenten om essentiële zorgvaardigheden op te doen.
 
Met het upgraden van de praktijklokalen kunnen de studenten oefenen in een veilige omgeving voordat ze zorg verlenen in zorginstellingen. Ook kunnen de docenten de vaardigheden in de juiste theoretische en praktische context plaatsen. Verder kunnen de verpleegkundigen hun vaardigheden op peil houden door middel van permanente educatie en oefening.

Het EFS College COVAB geeft aan dankbaar te zijn voor de geste van Zuid-Korea. “Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze studenten optimaal voorbereiden op het leveren van professionele en veilige zorg aan de gemeenschap”.


Advertentie

Thursday 24 October
Wednesday 23 October
Tuesday 22 October