starnieuws

Twk CLO tegoeden wordt nu in november uitbetaald

24 Oct, 06:51

CLO voorzitter Michael Miskin
Het ministerie van Financiën & Planning zal de achterstallige gelden voor bureauambtenaren die afgesproken is met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) deze maand niet uitbetalen. Het is niet gelukt om de administratieve zaken in orde te krijgen. Aan CLO voorzitter Michael Miskin is schriftelijk de garantie gegeven dat de uitbetaling in november, februari en maart zal plaatsvinden.

Miskin zegt in gesprek met Starnieuws dat hij aan de bel heeft getrokken om zoals afgesproken in oktober te beginnen met de uitbetaling. Hij had gemerkt dat de instructies voor de uitbetaling niet waren gegeven. Hij heeft hierover contact gehad met de voorzitter van het Onderhandelingsorgaan van de Overheid, Maurits Hassankhan en het Kabinet van de President.

De CLO heeft jaren onderhandeld over de uitbetaling van de geleden met terugwerkende kracht (twk) voor de bureauambtenaren die nog in FISO zijn gebleven. Deze salarisverhoging was met de toenmalige regering in 2020 overeengekomen. De verhoging is gebaseerd op het salaris van 2018. Met de regering is na lang onderhandelen overeengekomen dat deze verhoging met terugwerkende kracht betaald zou worden, te beginnen in oktober.

Nu is zwart op wit de toezegging door Financiën gedaan dat de twk tegoeden van 2020 aan de landsdienaren in november, februari en maart uit te betalen. Er zal erop toegezien worden dat uitvoering correct geschiedt, heeft het ministerie de CLO voorzitter verzekerd.

Advertentie