starnieuws

ECD sluit winkels en neemt illegale goederen in beslag

18 Oct, 06:49

De ECD heeft supermarkten gesloten die zich niet hebben gehouden aan wet en regelgeving. Ook zijn er onhygiënische toestanden aangetroffen. (Foto's: EZ)
Diverse supermarkten zijn betrapt op prijsopdrijving. Ook bleek bij het wegen van goederen dat het gewicht minder was dan aangegeven. Daarnaast zijn ook illegale sigaretten en medicamenten in beslag genomen door de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). De controlewerkzaamheden zijn uitgevoerd in Paramaribo.

Bij Supermarkt F. aan de Kwattaweg no.531 zijn illegale sigaretten en medicamenten in beslag genomen en de zaak is door de ECD gesloten wegens onhygiënische toestanden. Bij supermarkt X. aan de Kasabaholoweg no.129 zijn vanwege prijsopdrijving en minder gewicht van uien en suiker de goederen in beslag genomen. Deze winkel is ook gesloten.


De ECD heeft tijdens de controlewerkzaamheden een partij illegale sigaretten en medicamenten aangetroffen bij supermarkt C. aan de Cocobiacoweg no.54. Bij verdere controle bij supermarkt H. aan de Franchepanestraat no.156, heeft de ECD illegale sigaren in beslag genomen.

Diverse artikelen van de Wet Vergunningen Beroepen en Bedrijven en de Wet tegengaan Smokkelen zijn overtreden. Er zijn processen-verbaal opgemaakt.


Het ministerie van EZ roept de winkeliers op om te allen tijde mee te werken bij de controlewerkzaamheden door de ECD-ambtenaren en vraagt zich te houden aan wet en regelgeving. De samenleving wordt ook opgeroepen om vermoedens van prijsopdrijving en hamsteren door te geven. Klachten kunnen nog steeds worden doorgegeven via het verkort nummer 1940, Whatsapp +5978530915 en op het telefoonnummer 483949.

Advertentie

Friday 18 October
Thursday 17 October
Wednesday 16 October