starnieuws

Nurmohamed stelt 'no work no pay' in vooruitzicht

05 May, 03:04

Minister Riad Nurmohamed van OW
Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft in een circulaire alle werkers op zijn departement opgeroepen om maandag normaal aan het werk te verschijnen. Hij doet een beroep om geen gevolg te geven aan de ongerechtvaardigde oproep en zich normaal aan het werk aan te melden voor het verrichten van uw werkzaamheden. Bij uitblijven hiervan zal overwogen worden om het principe “no work no pay” toe te passen op de ambtenaren die gevolg geven aan de oproep. Dit betekent dat voor de tijd dat de bedongen arbeid niet is verricht, geen loon verschuldigd is.

Op 2 en 3 mei hebben diverse vakbonden opgeroepen om thuis te blijven. Vervolgens is aangegeven dat de actie om thuis te blijven maandag wordt gecontinueerd. Minstens door twee bij Openbare Werken opererende vakbonden is formeel medegedeeld dat de acties worden ondersteund. Nu de vakcentrales via de media aangekondigd hebben het actiemodel van thuis blijven te continueren, wordt gevoegelijk vanuit gegaan dat deze oproep ook bestemd is voor de
vakbonden bij OW.

Het terugdraaien van de verhoogde stroomtarieven houdt geen dispuut in tussen werkgever en werknemer, benadrukt de bewindsman. Daarvoor is een Overlegorgaan en er is de duidelijke afspraak gemaakt dat dergelijke zaken binnen dit orgaan worden besproken. "Nu hiervan geen sprake is, bestaat er geen rechtvaardige grond om gevolg te geven aan de oproep om thuis te blijven", benadrukt Nurmohamed. De oproepende vakbonden om thuis te blijven zijn verantwoordelijk voor het uitbetaling van het loon.

Advertentie

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May