starnieuws

Werkers Zorghotel Suriname gaan zich bundelen

28 Apr, 15:04

Zorghotel Suriname aan de Anton Dragtenweg. Het personeel wil zich bundelen.
Werknemers van Zorghotel Suriname hebben een brief gestuurd naar vakbondsleider Robby Naarendorp van C-47 om te helpen bij het opzetten van een organisatie die hun belangen kan behartigen. Hoewel er geen arbeidsconflicten zijn, vinden de werkers het belangrijk om gebruik te maken van hun grondwettelijk recht om zich te verenigen. Naarendorp heeft intussen positief gereageerd op het verzoek.

Onder leiding van Telgt Wayne en de overige directieleden zijn positieve ontwikkelingen gerealiseerd, zoals vakantiegeld, ziektekostenregeling en andere faciliteiten. De werknemers willen deze ontwikkelingen voortzetten en streven naar een werkomgeving waarin zowel gewerkt kan worden als waar het genieten van zorg een plezier is.

De initiatiefgroep benadrukt dat het verzoek niet voortkomt uit ontevredenheid tussen werkgever en werknemer. Ze streven ernaar om op korte termijn een ontmoeting te hebben met Naarendorp om het traject verder te bespreken. Het doel is om samen te werken met de directie om van Zorghotel Suriname een plek te maken waar werknemers graag werken en waar zorg genieten centraal staat.

De brief is voorzien van handtekeningen van het personeel ter ondersteuning van het streven naar een personeelsorganisatie. Enkele initiatiefnemers zijn Charissa van der Kamp, Melerie Emanuels, Winston Letterboom, Kimberly Irion en Hema Sukhai.

Advertentie

Tuesday 14 May
Monday 13 May
Sunday 12 May