starnieuws

Ex-NDP-parlementariër Robby Malhoe is niet meer

25 Sep, 13:03

Gewezen NDP-parlementarier Robby Malhoe (l) kreeg in 2020 de eerste oproepingskaart in het ressort Calcutta. (Foto: BIC Sar'ca)
Sidperkaas Malhoe, beter bekend als Robby, is vanmorgen in het ziekenhuis overleden. Hij was jarenlang een prominent lid van de Nationale Democratische Partij (NDP) en heeft vijf termijnen (1987 -2010) gediend als parlementariër voor de NDP. Hij was geboren en getogen in Bombay, Saramacca. Hij is 69 jaar geworden.

Malhoe raakt tussen 2010 en 2015 verwikkeld in een machtsstrijd binnen zijn partij in het district Saramacca. In 2011 ging het om de benoeming van kandidaat districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani, terwijl het hoofdbestuur van de NDP Roline Samsoedien had voorgedragen. In 2013 kwam hij samen met het hoofdbestuur, toen onder leiding van Ramon Abrahams, te staan tegenover Clifton Koorndijk en Badresein Sital. Twee jaar later was er opnieuw onrust in Saramacca toen niet Malhoe's dochter, maar hijzelf naar voren schoof als de toekomstige lijsttrekker van Saramacca. Na veel politiek steekspel, werd Jerrel Mahabier op als NDP-lijsttrekker geplaatst in het district Nickerie.

Na de verkiezingen van 2015, verdween Malhoe politiek naar de achtergrond. Een keus die hij ook gemaakt zou hebben om gezondheidsredenen. De laatste jaren woonde hij ook niet meer in het district Saramacca, maar in Paramaribo.

Malhoe wordt overleefd door zijn vrouw en drie kinderen. Zijn uitvaart vindt vrijdag plaats.

Advertentie

Monday 11 December
Sunday 10 December
Saturday 09 December
Friday 08 December