starnieuws

Rapportage aan president: Geen informatie LVV terreinen

04 May, 11:06
Minister Gracia Emmanuel, ad interim minister Grondbeleid en Bosbeheer heeft vrijdag verslag uitgebracht aan president Chan Santokhi. Zeven zaken waarbij gronden die toebehoren aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zouden in grondhuur zouden zijn uitgegeven aan derden. De minister heeft een onderzoek laten instellen en van alle gronden een dossier laten opstellen. 

Uit het onderzoek is gebleken dat er over de landbouwpercelen, die vermoedelijk bestemd waren voor verkaveling, geen informatie te vinden is op het ministerie. Tevens zijn er percelen waarvan er bereidverklaringen zijn uitgegeven en van tenminste één perceel blijkt dat dit inderdaad is uitgegeven aan een derde.

President Santokhi heeft een breedvoerige bespreking gehad met de ministers  Parmanand Sewdien (LVV), Emmanuel, deskundigen en het directieteam van GBB. Sewdien had zijn beklag gedaan bij de president over gronden van LVV die aan derden zijn uitgegeven. De president heeft besloten dat alle percelen die toebehoren aan LVV en die zijn uitgegeven aan derden, teruggedraaid moeten worden, meldt de Communicatiedienst Suriname. Tevens zullen al deze bereidverklaringen vervallen verklaard worden. 

De ministers hebben de opdracht van de president gekregen om met het directieteam en de juristen dit besluit uit te voeren. Over de percelen waarover er geen informatie is, zal er nader onderzoek moeten worden verricht bij andere organen van GBB. President Santokhi ziet de presentatie van het definitieve dossier uiterlijk woensdag 8 mei tegemoet.



Advertentie

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May