starnieuws

MinOWC roept leerkrachten op naar school te gaan

06 May, 00:01
De Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben opgeroepen om vandaag normaal naar school te gaan. Bondsvoorzitter Reshma Mangre heeft meegedeeld dat president Chan Santokhi de bonden in Ravaksur-verband voor dinsdag heeft uitgenodigd om te praten over de verhoogde stroomtarieven. De lidbonden aangesloten bij de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) roept op voor een algemene ledenvergadering vandaag om 9 uur.

Het Syndicaat voor Onderwijsgevenden, aangesloten bij vakcentrale COL, heeft de leden opgeroepen voor een vergadering vandaag om 8.00 uur in et ABO-gebouw. In het weekend heeft de COL een spoedoverleg gehad met haar lidbonden. Het Syndicaat zegt niet alleen te strijden voor het terugdraaien van de verhoging van de stroomtarieven, maar deze is "de druppel in een overlopende emmer".

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft gereageerd op het oproepbericht van de bij de FOLS aangesloten lidorganisaties. De leerkrachten worden opgeroepen om zich conform het lesrooster van maandag 6 mei, normaal aan te melden op hun respectieve scholen.

Het minOWC zegt via sociale media vernomen te hebben dat de FOLS lidbonden besloten hebben een vergadering te beleggen. Het ministerie is zich bewust van het recht tot het uitschrijven van vergaderingen/acties, maar benadrukt dat hierdoor stagnatie ontstaat in het onderwijsproces.

Advertentie