starnieuws

Bronto Somoharjdo: Ik verklaar oorlog aan Brunswijk

09 Oct, 05:43

Minister Bronto Somohardjo, 1e ondervoorzitter Pertjajah Luhur. (archiefffoto)
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, die de 1e ondervoorzitter is van Pertjajah Luhur, heeft dinsdagavond de oorlog verklaard aan vicepresident tevens ABOP-leider Ronnie Brunswijk. "Ik verklaar Brunswijk tot mijn vijand", stelde hij op een structurenvergadering in het partijgebouw. "De oorlog is begonnen".

Somohardjo zei dat hij een droom heeft gehad. Hij heeft de wandelstok van Brunswijk gepakt en heeft deze op zijn hoofd stukgeslagen. "De oorlog is begonnen. Laten we klaar staan voor de oorlog". De minister merkte op dat zijn vader, Paul Somohardjo, misschien denkt dat de partij niet klaar is voor oorlog "maar wij zijn satrya's". Hij verzekerde dat de oorlog gevoerd zal worden ook al hoeft niet iedereen in de frontlinie te staan. "De strijd is begonnen".

De minister zei dinsdagmiddag in De Nationale Assemblee dat er zware politieke druk wordt uitgevoerd om hem te ontslaan, maar dat heeft de president niet direct gedaan. Hij heeft informatie gevraagd. "Het gaat om een politieke aanval en dat hij weet wie de veroorzaker is van "deze zware storm".

"I live to fight another day. Mi kant'o ma' mi de ete. Ik bevind mij in de zwaarste politieke storm. Het komt niet door de aantijgingen want die kan ik weerleggen. Het is zwaar omdat ik weet vanwaar de storm komt. Omdat ik weet uit welke hoek het komt. En dat is teleurstellend. Politiek kan mooi zijn. Mooi wanneer je het juiste beleid voert en daardoor veel mensen kan helpen. Maar politiek kan ook door hebzucht, door de drang naar macht of de drang naar het behoud van macht, lelijk zijn. En op dit moment is deze politieke storm waar ik in zit, erg lelijk."

Vandaag zal beslist worden over het lot van de minister. Met de oorlogverklaring aan de vicepresident lijkt het doek voor Somohardjo te zijn gevallen.

Advertentie

Wednesday 09 October
Tuesday 08 October
Monday 07 October