starnieuws

President vraagt informatie aan minister Somohardjo

07 Oct, 16:06
Tijdens de coalitietop vandaag is onder andere een zaak gepresenteerd tegen minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. De bond bij het ministerie heeft over gunningen die de minister heeft gegeven een aanklacht ingediend.

Starnieuws verneemt dat besloten is tijdens het overleg dat er meer informatie wordt opgevraagd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat is intussen ook formeel gebeurd.

Somohardjo die ingedeeld was achter de ministerstafel in De Nationale Assemblee was niet aanwezig. De wetten die gaan over geldelijke voorzieningen van de drie machten, is Binnenlandse Zaken de verantwoordelijke minister.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar wilde weten waarom de minister niet aanwezig is op de vergadering. Hij wilde weten of de bewindsman nog in functie is en wat de reden is van afwezigheid. Assembleevoorzitter Marinus Bee die ook deel uitgemaakt heeft van de bespreking eerder op de dag op het Kabinet van de President, zei niet te weten waarom Somohardjo er niet is. "Maar de regering is aanwezig met vier ministers. De regering is één en ondeelbaar", merkte Bee op.

Wat de reshuffling van ministers betreft, wordt er nog steeds intern overleg gepleegd door de VHP en ABOP.


Advertentie