starnieuws

Bee: ABOP wil ontwikkeling voor heel Suriname

29 Sep, 20:44

Secretaris van de ABOP, Assembleevoorzitter Marinus Bee, legt zijn gehoor uit dat de partij wel degelijk een visie heeft om het land te ontwikkelen. (Foto's: René Gompers)


ABOP hoort in het bestuurscentrum thuis. De partij is de stem van de armen. Partijsecretaris tevens Assembleevoorzitter Marinus Bee zei zaterdagavond tijdens de massameeting in het André Kamperveenstadion dat ABOP wel degelijk de visie heeft om het land te ontwikkelen. In 1975 was de ABOP er niet bij toen het land onafhankelijk werd en 3,5 miljard Nederlandse gulden kreeg. Ook in 1980 was de partij er niet bij toen de militairen aan de macht kwamen. Sinds 2005 waarbij ABOP in het bestuurscentrum kwam, zijn er stappen vooruit gemaakt. De focus was eerst binnenland maar nu gaat de partij voor landelijke ontwikkeling, zei Bee. Niemand kan volgens hem stellen dat er sinds 2005 geen stappen vooruit zijn gezet in de ontwikkeling van het binnenland.

Bee merkte op dat de ABOP voor balans zorgt in de politiek. Niet lang geleden was De Nationale Assemblee een 'elitaire grap'. Deze situatie is nu veranderd. De stem van de armen wordt ook gehoord, stelde de politicus. Hij voerde aan dat ABOP de verkiezing kan winnen, daar moet geen twijfel aan zijn. Daarom vraagt de partij om 100.000 plus stemmen. Mensen willen de goede dingen van ABOP niet zien. De partij is dichtbij de mensen. De ABOP gaat zich inzetten voor toegang tot onderwijs voor eenieder. Hetzelfde geldt voor de gezondheidszorg. Gelijke kansen moet voor eenieder ongeacht waar ze wonen.


Iedereen praat over oil and gas, maar "niemand praat over dat de mens centraal moet staan", benadrukte Bee. De ontwikkeling van olie en gas moet eenieder ten goede komen. Ook de mofinawan moet in staat zijn vrij te leven, een huis te kunnen bouwen en zijn omgeving te kunnen ontwikkelen. De ABOP richt zich op de kansarmen, zodat zij ook hun rechtmatig deel krijgen. Dat ze een menswaardig bestaan kunnen leiden. Iedereen moet gelijke kansen krijgen.

Bee hield zijn gehoor voor dat veiligheid en rust in het land gegarandeerd moeten zijn. Een situatie als in Haïti mag zich nooit voordoen in Suriname. Nu moet het buitenland helpen om het land te ontwikkelen. "Suriname moet niet in die positie komen". De ABOP-topper deelde mee dat er verder hard gewerkt zal worden om de verkiezing grandioos te winnen. De ABOP moet in een in het regeercentrum komen en partijvoorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk is ready volgens Bee.

Advertentie

Monday 30 September
Sunday 29 September
Saturday 28 September
Friday 27 September