starnieuws

ABOP wil regeermacht overnemen in 2025

29 Sep, 00:02

ABOP voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, is in zijn element. Hij wil het systeem veranderen en is klaar om de regeermacht over te nemen. (Foto's: René Gompers)
De ABOP wil bij de komende verkiezing de regeermacht hebben. Zoveel anderen hebben de kans gekregen, nu is het de beurt van ABOP. "Jij mens, ik mens. Wi na libi sama tu", zei ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk zojuist in het André Kamperveenstadion. Hij deelde mee dat iedereen vrije geneeskundige behandeling moet hebben. Onderwijs zal ook gratis zijn. Iedereen moet naar school kunnen gaan. Onderwijs is belangrijk voor ontwikkeling. Kinderen moeten verplicht naar school tot 18 jaar om het land tot ontwikkeling te kunnen brengen.

Brunswijk verwelkomde op de druk bezochte massameeting Groep Djojo, Nieuw Suriname, de Partij voor Democratie en Ontwikkeling en Nieuwe Stijl KTPI. Hij riep de leiders op het podium en bedankte hen voor de steun. Brunswijk zei dat alle stemmen tellen en dat deze partijen een toegevoegde waarde hebben voor de partij. De ABOP gaat voor 100.000 plus stemmen om de regering te kunnen vormen.


Diverse sprekers hebben aangegeven dat Brunswijk de nieuwe president moet worden. "Hij is ook ready ervoor", merkte partijsecretaris, Assembleevoorzitter Marinus Bee op. Brunswijk zei dat ABOP een gedurfde stap heeft genomen om in het André Kamperveenstadion te vergaderen. Hij daagde de partijen uit om ook in het stadion te komen vergaderen.

Brunswijk benadrukte dat hij gaat voor de arme mensen in het land. Zij moeten de kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Het systeem moet veranderen. Iedereen moet zich kunnen ontwikkelen. ABOP is de stem van de armen, benadrukte Brunswijk. De ABOP leider was om middernacht nog aan het woord.

Advertentie