starnieuws

Deel staatsbedrijven worden geprivatiseerd

20 Sep, 00:01

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning op een persconferentie woensdagavond.
De regering is van plan staatsbedrijven die niet nodig zijn en verlieslatend zijn van de hand te doen. Er is een studie gemaakt waarbij blijkt dat zeker dertig staatsbedrijven kunnen worden afgestoten. Ze drukken op de staatsbegroting, zegt minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. De regering heeft besloten met twee bedrijven te beginnen. Welke de bedrijven zijn, is nog niet vastgesteld, zei hij op een regeringspersconferentie.

Binnen twee weken zal begonnen worden met de uitvoering. Zaken worden verder uitgewerkt. Sommige bedrijven kunnen niet geprivatiseerd worden, maar een groot deel wel. Raghoebarsing merkte op dat particulieren beter in staat zijn om bedrijven succesvol te managen. Door de privatisering worden lasten die drukken op de begroting verminderd. Bovendien kan de overheid zich concentreren op haar basistaken. 

Intussen is er ook gewerkt aan wetgeving om het beleid rond staatsbedrijven te structureren. De privatisering van één of twee bedrijven wordt door de bewindsman gezien als een testcase. Het ligt in de bedoeling om te beginnen met bedrijven die gemakkelijk van de hand gedaan kunnen worden.






Advertentie