starnieuws

Tata Colin Plein in Coronie wordt informatiecentrum

28 Jul, 09:14

De ministers Riad Nurmohamed van OW (links) en Uraiqit Ramsaran van TCT onthullen het informatiebord in Coronie. (Foto: CDS)
Om het toerisme te bevorderen wordt het Tata Colin Plein in het district Coronie heringericht tot een modern informatiecentrum voor toeristen. Het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) heeft samen met Openbare Werken (OW), waarnemend districtscommissaris Fulgence Javinde en enkele particuliere bedrijven gewerkt aan dit plan. Het startsein is vrijdag gegeven. 

Het is de bedoeling het toerisme te bevorderen door landelijk op strategische plekken dit soort informatiecentra op te zetten. De lancering van dit project werd bijgewoond door ministers Uraiqit Ramsaran van TCT en Riad Nurmohamed van OW, die samen het informatiebord onthulden.

De centra die landelijk opgezet zullen worden, zullen dienen als een centraal punt waar zowel lokale als internationale bezoekers informatie kunnen verkrijgen over toeristische activiteiten. Er kunnen ook lokale producten en diensten worden gepromoot. “Dit centrum zal niet alleen dienen als een informatiepunt voor toeristische activiteiten in Coronie, maar ook als een tentoonstellingsruimte voor lokale ondernemers en producten”, zegt minister Ramsaran. “We willen Coronie's unieke kwaliteiten zoals honing, kokosolie en kokossnacks onder de aandacht brengen en tegelijkertijd een aantrekkelijke bestemming creëren voor bezoekers.”

Het Informatiecentrum zal voorzien worden van diverse faciliteiten waaronder kiosken voor souvenirs en lokale producten, eet- en speelgelegenheden, een kinderspeeltuin, een informatiecentrum met details over toeristische mogelijkheden in Coronie en een ruimte voor evenementen. Daarnaast zullen een toilettengroep, een transitzone en parkeerruimte deel uitmaken van het centrum naar het model van Waka Pasi in Paramaribo, meldt de Communicatiedienst Suriname. Nurmohamed benadrukt de noodzaak van landelijke rehabilitatiewerkzaamheden van wegen en afwateringsinstrumenten. “Deze infrastructuurprojecten zijn essentieel om de toegankelijkheid en de algehele ervaring voor bezoekers te verbeteren.”

Het Informatiecentrum zal een belangrijke schakel vormen in het toerismebeleid van Suriname, met de focus op duurzaamheid en commerciële haalbaarheid. Het project beoogt een positieve impact op de lokale economie door toeristen een reden te geven om Coronie te bezoeken en de rijke culturele en natuurlijke aanbiedingen van het district te ontdekken. Het streven is om het project medio maart 2025 af te ronden. Dit centrum is onderdeel van een landelijk model welke al te zien is in Saramacca. In de planning is ook een centrum neer te zetten in Atjoni.

Advertentie