starnieuws

Santokhi aangekomen in Grenada voor Caricom-top

27 Jul, 22:32

President Chan Santokhi wordt op de luchthaven van Grenada met militair eerbetoon ontvangen. Hij zal in St.George's de 47e Caricom staatshoofdenvergadering bijwonen. (Foto: Kabinet van de President)
President Chan Santokhi en zijn delegatie zijn zaterdag op de Maurice Bishop International Airport in St. George’s, de hoofdstad van Grenada met militaire eerbetoon ontvangen door de minister Buitenlandse Zaken, Handel en Exportontwikkeling van Grenada, Joseph Andall. Santokhi zal deelnemen aan de 47e Caricom staatshoofdenvergadering onder leiding van premier Dickon Mitchell.

Tijdens deze bijeenkomst zullen de staatshoofden zich buigen over een reeks cruciale onderwerpen die van groot belang zijn voor de regio, waaronder voedselzekerheid en veiligheid. De regeringsleiders zullen onder andere discussiëren over agrovoedselsystemen, klimaatverandering en duurzame ontwikkeling, alsook het buitenlands beleid en de Caricom Single Market and Economy. 

De impact van orkaan Beryl op de regio zal eveneens aan de orde komen. Verder zal er aandacht worden besteed aan de noodzaak voor de operationalisering van de Multilaterale Overeenkomst inzake Luchtvaartdiensten, die een gemeenschappelijke markt voor luchtvervoersdiensten binnen de Caricom-gemeenschap beoogt, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Verder wordt besproken de voortgang naar de doelen voor volledig vrij verkeer en de 25 procent vermindering van voedselimport tegen 2025. Tevens zal er een strategie voor regionale digitale veerkracht 2025-2030 ook ter discussie staan alsook de voorbereidingen voor de klimaatconferentie (COP29). De 47e Caricom staatshoofdenvergadering vindt plaats van 28 tot en met 30 juli in de Crown Ballroom van het Grenada Radisson Beach Resort.

Advertentie