starnieuws

Botenparade tijdens opening Olympische Spelen

27 Jul, 12:42

Tegelijk met de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is op de Surinamerivier een botenparade gehouden. (Foto's: René Gompers)

Het evenement op de Surinamerivier is gehouden door de Franse ambassade, Alliance Française van Suriname en het Surinaams Olympisch Comité.

De Verenigde Staten van Amerika, Nederland, Frankrijk, Jamaica, Indonesië, Haiti en India hebben ook deelgenomen aan de parade.

Er is gevaren vanaf de aanmeerplaats van de Maritieme Autoriteit Suriname tot naar de 'Bosje brug' en terug.
Trots zwaaien de Franse mariniers met een Franse vlag en het logo van de Olympische Spelen 2024 terwijl Surinaamse marineschepen toeteren, kleinere boten sirenes laten loeien, en het Franse kustwachtschip ‘La Résoleu’ een waterkanon activeert. Vrijdag is op de Surinamerivier een botenparade gehouden, tegelijkertijd met de officiële openingsceremonie van de Olympische en Paralympische Spelen 2024 in Parijs, Frankrijk.

In Parijs hebben ruim 100 boten met 10.500 atleten uit de wereld over de Seine gevaren. De rivier was het podium en decor voor de openingsceremonie van de Spelen die tot en met 11 augustus gaat duren. Suriname wordt vertegenwoordigd door Kaelyn Djoparto, Irvin Hoost (beiden zwemmen), Jalen Lisse (atletiek), Sören Opti (badminton) en Jaïr Tjon En Fa (baanwielrennen). Zij zwaaiden trots met de Surinaamse vlag.


Het evenement op de Surinamerivier is gehouden door de Franse ambassade, Alliance Française van Suriname en het Surinaams Olympisch Comité. Op de diverse typen vaartuigen, hebben vlaggen gewapperd van Suriname, de Verenigde Staten van Amerika, Nederland, Frankrijk, Jamaica, Indonesië, Haiti en India. Er is gevaren vanaf de aanmeerplaats van de Maritieme Autoriteit Suriname tot naar de 'Bosje brug' en terug.

Advertentie