starnieuws

Santokhi in Wanica: Aanpak criminaliteit op hoogste niveau

29 Apr, 01:03

Als warming-up naar de start van de verkiezingscampagne de volgende maand, hield de VHP zondag een politieke vergadering aan de Dageraadweg in Wanica.
President tevens VHP voorzitter Chan Santokhi stond op een partijbijeenkomst zondagavond in Wanica stil bij de verruwing van de criminaliteit. Er werd een minuut stilte in acht genomen voor Riaaz Kadier die het leven heeft gelaten door een roofoverval. De aanpak van de criminaliteit zal op het hoogste niveau, op het Kabinet van de President, worden gecoördineerd. Dit zal gebeuren tot de rust is teruggekeerd.

Er zijn honderden militairen en politieagenten volgens Santokhi vrijgemaakt om de veiligheid in het land terug te brengen. Er zal hard gewerkt worden totdat de criminelen zijn gepakt. Ook de samenleving werd opgeroepen om een bijdrage te leveren. Bij velen is er een gevoel van onveiligheid en machteloosheid. De president deelde mee dat hij een onderhoud heeft gehad met alle betrokken instanties om de criminaliteit drastisch aan te pakken.

De VHP voorzitter merkte op dat vier jaar lang hard is gewerkt om beloften die gedaan zijn waar te maken. Met 20 zetels heeft de VHP een coalitieregering gevormd, waarbij een partner (NPS) vroegtijdig eruit is gestapt. Ondanks uitdagingen binnen de coalitie merkte Santokhi op dat hij de koers heeft vastgehouden en leiding heeft gegeven aan het land. Er waren veel aanvallen en kritiek, maar nu is het schip volgens hem in rustig vaarwater. "We hebben het land gered en de beloften ingelost", voerde de politicus aan.

De oranjepartij gaat alleen de verkiezing in met het doel om nog groter uit de bus te komen. Santokhi en de coordinator van Wanica, ondervoorzitter tevens VHP-fractieleider Asis Gajadien zijn ervan overtuigd dat met het nieuwe kiesstelsel de partij er beter voor staat. Als er landelijke evenredigheid zou zijn bij de vorige verkiezing, zou volgens Gajadien de VHP 23 zetels hebben gehaald. Bij de komende verkiezing telt elke stem.

De VHP maakt zich op om het regeerbeleid te continueren na 25 mei 2025. Santokhi voerde aan dat zijn partij de visie heeft om met olie en gas te dealen en inkomsten veilig te stellen voor de komende generatie. Hij voerde aan dat Blok 58 door de NDP regering verkocht zou worden voor een half miljard US-dollar. De inkomsten uit dit blok zijn volgens hem US$ 20 miljard voor de komende 20 jaar. Hij benadrukte dat TotalEnergies op schema is en dit jaar komt het investeringsbeleid. Dat heeft de CEO van de oliemaatschappij ook de vorige week bevestigd. Hij benadrukte dat de keuze bij de komende verkiezing gaat om goed bestuur om de natuurlijke hulpbronnen van het volk goed aan te wenden. De VHP wil mandaat om het werk af te ronden en de economie van het land volledig te herstellen.

Advertentie

Wednesday 15 May
Tuesday 14 May
Monday 13 May