starnieuws

Jogi: Er moet hard gewerkt worden om noden te verlichten

28 Oct, 00:00

Tijdens een 'ondro osso' vergadering in Nickerie hebben mensen geklaagd over de prijzen in de winkels en de aanhoudende problemen in de rijstsector.
Tijdens veldwerk en 'ondro osso' vergadering blijkt dat er specifieke noden zijn bij mensen. Stijgende prijzen in de winkels en de gezondheidszorg zijn algemene issues bij velen, zegt Assembleelid tevens hoofdbestuurslid van de VHP, Mahinder Jogi in gesprek met Starnieuws. Hij was afgelopen week in Nickerie waar boeren blijven klagen over aanhoudende problemen in de rijstsector.

Ondanks er veel werk is verzet bij gronduitgifte, is er nog steeds een achterstand in verwerken van grondpapieren zegt Jogi. Mensen willen zekerheid en dringen aan op het vlot in orde maken van onder andere overdrachten. Ook wegen en lozingen moeten in verschillende districten worden aangepakt. Bazokaarten en monikarta die lang op zich laten wachten, is ook een heet hangijzer.

Tijdens een vergadering in Nickerie zitten padieboeren met hun handen in het haar over de lage padie prijs. Op deze manier is de rijstbouw niet rendabel vooral omdat boeren schulden bij de bank hebben die afgelost moeten worden. Volgens de boeren is er weinig transparantie bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. De Wakaypompen en die van Wageningen functioneren niet. De pomp van Wageningen is in vier jaar tijd niet in orde gekomen.

Jogi merkt op dat de regering een streng programma heeft uitgevoerd onder toezicht van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). "We hebben gedurfd om met het IMF in zee te gaan en we wisten dat er veel offers gebracht moesten worden om de economie in evenwicht te brengen", zegt de politicus. Het is gelukt om het macro-economisch plaatje rond te krijgen, maar er moet nog veel gebeuren op individueel niveau.

De regering heeft verruiming gevraagd van het IMF. Jogi vindt dat het nodig is om de noden in de samenleving te verlichten. Er moet meer gedaan worden voor de burgers, zodat ook zij er beter van worden. De resterende zeven maanden van de regering moet er volgens Jogi hard worden gewerkt. Hij vindt dat alle aandacht gericht moet zijn op de problemen in het land. Buitenlandse reizen van de president en leden van de regering moeten volgens de politicus nader worden bekeken.

Advertentie
Kuldipsingh NV in alle winkels

Monday 28 October
Sunday 27 October
Saturday 26 October
Friday 25 October