starnieuws

Natio niet verder dan gelijkspel tegen Costa Rica

11 Oct, 21:53

Costa Rica staat aan de top in Groep A in de Concacaf Nations League.
Natio en Costa Rica hebben vanavond in het Franklin Essed stadion de punten met elkaar gedeeld. De wedstrijd is 1-1 geëindigd. Een score die in de eerste helft was bereikt in de Concacaf Nations League.

Nadat Costa Rica de eerste 20 minuten het spel domineerde, nam Natio langzaam de wedstrijd over. Het eerste doelpunt kwam van Josimar Alcócer van Costa Rica in de 13e min. Hij omspeelde de verdediging van Natio en bracht Costa Rica op 1 – 0.

Na dit doelpunt werd Natio wakker en nam geleidelijk aan de wedstrijd over. In de 34e minuut kreeg Sheraldo Becker een diepte pass. Hij nam de bal mee en bracht deze met een breedte pass naar Gleofilo Vlijter. Die was er als de kippen bij en plaatste de bal achter de doelman van Costa Rica: 1 – 1. Met deze stand werd ook de rust ingegaan.

In de 50e minuut van de tweede helft moest Costa Rica het met 10 man verder doen. Doelpuntenmaker Alcócer kreeg de rode kaart vanwege een ongeoorloofde aanval op de tegenstander. Natio kon de numerieke meerderheid niet benutten, waardoor de wedstrijd 1 – 1 eindigde.

Statistieken van de wedstrijd
Natio had 12 schoten, waarvan 4 op het doel en Costa Rica had 6 schoten waarvan slechts 1 op het doel.
Natio had 64% balbezit, Costa Rica 36%.
Natio had 5 hoekschoppen terwijl Costa Rica er 3 had.

Natio komt dinsdag uit tegen het team van Guyana en hoofdtrainer Stanley Menso had aangekondigd zeker 4 punten uit de twee wedstrijden te willen halen.