starnieuws

Zorgbonden en regering tekenen principeovereenkomst

11 Oct, 23:07

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid (r) poseert met afgevaardigden van zorgbonden na het tekenen van een principeovereenkomst
Met de ondertekening van een principeovereenkomst hopen de regering en zorgbonden een solide basis te leggen voor verdere samenwerking. De handtekeningen zijn woensdag geplaatst.

De afgelopen periode was er veel onrust binnen de zorgsector als gevolg van problemen met betrekking tot personeelsvoorzieningen. President Chan Santokhi heeft hierop besloten om een clusterteam van ministers en het onderhandelingsorgaan van de Overheid in te schakelen om in gesprek te gaan met de betrokken zorgbonden.

In augustus en september hebben partijen hun standpunten uitgewisseld en naar oplossingen gezocht. De gesprekken hebben uiteindelijk geleid tot een akkoord, waarin de overbruggingstoeslagen en behoudtoelagen voor de maanden juli 2023 en juli 2024 een belangrijk onderdeel vormen. Er is overeenstemming bereikt over de belangrijkste knelpunten die eerder voor discussie zorgden.

De voorlichting van Volksgezondheid schrijft in een persbericht dat de komende periode in het teken zal staan van de uitvoering van de gemaakte afspraken, waarbij alle partijen zich inzetten om de onderlinge samenwerking te blijven versterken.

Advertentie