starnieuws

Pencak Silat Pamor Badai verovert prijzen in Nederland

11 Oct, 06:48

De vechters van Perguruan Pencak Silat Pamor Badai Suriname met hun prijzen. Links op de voorgrond Romy Sijngard die goud en brons veroverde in Nederland.
De Perguruan Pencak Silat Pamor Badai Suriname heeft 1x goud, 3x zilver en 2x brons behaald tijdens het International Dutch Open Pencak Silat toernooi. De Nederlandse vereniging Pencak Silat Persaudaraan Rumpun Setia Hati heeft het toernooi gehouden onder auspiciën van de Nederlandse Pencak Silat Federatie. Atlete Romy Slijngard heeft wederom getoond te domineren in het onderdeel Solo creatief. Vorig jaar september 2023 had zij ook bij ditzelfde toernooi goud in de wacht gesleept.

Er is deelgenomen aan de onderdelen tanding (wedstrijd vechten), seni solo creatief (creatieve stijlpatronen) en jurus tunggal (individuele vaste stijlpatronen). De volgende resultaten werden geboekt:
Solo creatief dames 17-45 jaar: goud voor Romy Slijngard
Jurus Tunggal dames 17-45 jaar: zilver voor Ruthanya Radjijo
Tanding junioren heren 14-17 jaar gewichtsklasse 55-60 kg.: zilver voor Matthew Doelahmarsidi
Tanding senioren heren 17-45 jaar gewichtsklasse 60-65 kg.: brons voor Noerani Hasnoe
Tanding senioren dames 17-45 jaar 45-55 kg.: zilver voor Ruthanya Radjijo
Tanding senioren dames 17-45 jaar 55-60 kg.: brons voor Romy Slijngard 

Ook pencak silat verenigingen uit België, Oostenrijk, Frankrijk en Engeland hebben deelgenomen aan de wedstrijden. Pamor Badai heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om mee te doen omdat er geruime tijd geen toernooien in Suriname worden georganiseerd. Zo konden de atleten toch de nodige wedstrijdervaring opdoen.

De atleten Radjijo (48 kg) en Slijngard (55 kg) beiden in een zwaardere gewichtsklasse dan normaal hebben gevochten, omdat er geen vechters waren in hun reguliere gewichtsklasse. Desondanks hebben zij eremetaal in de wacht gesleept.
De vechter Doelahmarsidi had vorig jaar in zijn gewichtsklasse een bronzen medaille behaald en maakt dit jaar dus een sprong omhoog met zilver.

Advertentie

Friday 11 October
Thursday 10 October
Wednesday 09 October