starnieuws

Grote flop voor huurders én verhuurders

10 May, 08:44
Werd er in 2012 met een koers van 1:4 een kamer p/m verhuurd voor:
2012 koers 1:4 kamer SRD 1000 (€250)
2024 koers 1:35 kamer SRD 3000 (€ 86)

Ja onmogelijk kan je €250 x 35 gaan vragen aan locals, en ook de vakantieganger doet enorm hebberig, terwijl het voor hun een habbekrats is €250 p/m, steun mensen en betaal de gevraagde prijs gewoon.

Locals hebben nu een minimumloon van SRD 8000 in Europa hanteert men bv de regel dat je 3x meer moet verdienen dan je woonlast is. Vraag ik SRD 3000 kan niemand het betalen, ik vraag mij in gemoede af HOEZO niet? Zie ook het verlies voor de verhuurders. En het salaris van locals is aangepast. Ook heb ik het idee dat iedereen boven de SRD 10.000 per maand verdient en met gemak een all in Nuts huur moet kunnen betalen van SRD 3000.

Verhuurders halen hun gemeubileerde verhuurhuizen nu leeg, want tja ze verhuren met enorm verlies dus waarom al dat extra's nog erin laten, om kapot te laten gaan? Want huurders slopen best wel veel, kost ook allemaal geld geld geld. Waaruit ga je dat bekostigen want een verhuurprijs van SRD 2200 is zo op.

Tijdens de vorige regering was dit al door de koers een enorm probleem geworden. Het probleem is nu nog groter. Verhuren was interessant nu lijkt het op zelfmoord voor de verhuurder. Je geld wat je vangt gaat volledig op aan mankementen die de huurder veroorzaakt. Zo is het nog steeds niet rendabel op deze manier. Bij mij ligt de verhuur al acht jaar stil (sinds begin 2016), nadat ik daarvoor tien jaar met succes had verhuurd.

Zowel voor verhuurders als huurders is het een zeer grote flop

Tot de huurders, u behoort wel in staat te zijn 33% van uw maandinkomen te kunnen betalen voor een woning. Gezien het minimumloon, is dat snel SRD 3000 dus. Huurders doen er goed aan om samen te huren en beiden een inkomen te hebben. Huurders hebben meer oplossingen tot hun beschikking dan verhuurders. Wij verhuurders moeten nu extreem zakken met de prijs&service en dan houdt het op, want het is gewoon niet rendabel meer. We verhuren niet als hobby, maar om ons maand inkomsten te derven waaruit wij moeten leven!

Cinny Gangadajal

Advertentie

Monday 20 May
Sunday 19 May
Saturday 18 May