starnieuws

Hart ontwikkeling van een natie, meest geminacht orgaan

09 May, 20:30
(Ingezonden)

Zelfs de domste ezel in de wereld is zich van bewust dat het fundament van de ontwikkeling van een natie voor een groot deel afhankelijk is van goed onderwijs. Als het onderwijs niet van hoge kwaliteit is, kan het inderdaad een voedingsbodem worden voor problemen op allerlei gebieden, zoals slechte economie, gezondheidszorg en sociale instabiliteit, criminaliteit etc.

Haast eenieder in Suriname is eens gevormd door een leerkracht en is door handen van leerkrachten en docenten gegaan. Naar aanleiding van het bovenstaande kunnen we gerust concluderen dat onderwijs considerabel is voor de ontwikkeling van een natie. Het moment dat een product schaars is, dwingt de realiteit u om niet meer te kijken naar de kwaliteit maar naar de kwantiteit.

Hoe lang zullen onze leerkrachten en docenten nog ondergewaardeerd worden in ons land? Moet het zover komen dat scholen hun deuren moeten sluiten vanwege een tekort aan onderwijsgevenden of moet het zover komen dat leerkrachten en docenten geïmporteerd moeten worden, om het belang van onderwijs te garanderen?

Geachte regering, denk niet langer aan uzelf,  maar denk aan de toekomst van de jeugdigen die later moeten overnemen. Suriname heeft behoefte aan een beter opgeleide bevolking die in staat zal moeten zijn om de uitdagingen van de moderne wereld aan te gaan en bij te dragen aan duurzame ontwikkeling.
Let wel: een goede leider is iemand die alles eraan doet, dat de generatie na hem het beter zal hebben dan hem.


Donnovan Amalensi
donnovan319@gamial.com


Advertentie

Monday 20 May
Sunday 19 May
Saturday 18 May