starnieuws

Atompai: Strijd tegen stroomverhoging gaat door

04 May, 03:05
Rechter Rewita Chatterpal had liever een comparitie gehad tussen het ministerie van Justitie en Politie (de Staat) en de Surinaamse Politiebond (SPB). Toen dat niet mogelijk bleek te zijn, omdat de SPB een vonnis wilde, is de politie opgedragen om het werk te hervatten. Bondsvoorzitter Poetini Atompai zegt aan Starnieuws dat de regering vaak comparitie wil, maar daarna houdt ze zich toch niet aan wat is beloofd. "Dit moet een keer ophouden en daarom wilden wij een vonnis."

De bondsvoorzitter merkt op dat het actiemodel is om naar het werk te gaan, maar alleen in dringende gevallen uit te rijden gold voor donderdag en vrijdag. In het weekend zal er normaal worden gewerkt. De SPB blijft erbij dat de stroomtarieven te hoog zijn en deze niet gedragen kunnen worden door zijn leden. Er zijn tal van mogelijkheden om uiting te geven aan het misnoegen dat er leeft bij de leden, benadrukt Atompai. Het bestuur is zich erover aan het beraden.

Het ministerie van Justitie en Politie had de SPB naar de rechter gesleept. Aangevoerd werd dat er geen arbeidsconflict is. Daarom werd van de politie verwacht dat het werk volgens het rooster moest worden uitgevoerd. De SPB heeft hier geen gehoor aan gegeven. Uiteindelijk heeft de rechter vonnis geveld.

Atompai zegt dat de strijd tegen de verhoging van de stroomtarieven door zal worden gevoerd. "Onder welke noemer dit zal plaatsvinden, wordt nog bekendgemaakt", zegt de vakbondsleider. Hij merkt op dat de uitspraak van de rechter geen verrassing is voor de bond. Dit werd verwacht.

Advertentie