starnieuws

C-47 gaat maandag door met actie; regering zwijgt

04 May, 01:03
De vakcentrale C-47 heeft besloten dat het actiemodel om massaal thuis te blijven, wordt voortgezet maandag. Aangesloten lidbonden en de samenwerkende vakorganisaties hebben de actie om donderdag en vrijdag thuis te blijven, breed ondersteund.

Vrijdag heeft C-47 een spoed Assemblee van de Arbeid gehouden. De besturen van de aangesloten lidbonden hebben het besluit genomen om de actie te continueren. Er is nog niks vernomen van de regering over de brief die eerder is verzonden over het terugdraaien van de stroomtarieven.

De regering heeft onder andere Ravaksur uitgenodigd voor een bespreking over de stroomtarieven. Ravaksur en andere delen van de vakbeweging hadden kritiek geuit op de wijze waarop de verhogingen zijn doorgevoerd. C-47 heeft besloten om de vergadering ook bij te wonen. Dit, om te voorkomen dat er besluiten worden genomen zonder enige inbreng van de vakcentrale.

Aanvankelijk zou de regering op 6 mei met de Ravaksur en andere delen van de vakbeweging, zich buigen over de bezwaren die er zijn tegen de verhoogde stroomtarieven. Starnieuws verneemt dat deze vergadering is verschoven naar dinsdag 7 mei.

Advertentie